Meditacijska barbika: naučite svoje dete new age duhovnosti od malih nogu
Foto: Printscreen

dečja kultura

Meditacijska barbika: naučite svoje dete new age duhovnosti od malih nogu

Diši sa mnom.

Objavljeno: 09:30h

I deca se sreću sa stresom, zato nije zgoreg da od malih nogu nauče vežbe disanja i meditaciju, poručuje kompanija Mattel, proizvođač čuvene lutke Barbi. Ako roditelji ili drugi vaspitači nemaju vremena za to, može im pomoći posebna, meditacijska barbika, koja se odskora prodaje i kod nas.

Pritiskom na simbol meseca na njenoj ogrlici aktivira se zvučni snimak jedne od pet meditacija na engleskom. Za meditacije uz pomoć dodatnih svetlosnih efekata – treba pritisnuti oblak na barbikinim grudima i on će zasijati u raznim bojama. Preko usredsređenosti na disanje i sa pozitivnim porukama deci između treće i osme godine starosti pomažu da razviju svest, smirenje, oslobođenje od stresa i prevladavanje stresa ili teskobe.

Meditacijska barbika "Breathe with me" dostupna je kao belkinja ili crnkinja, u ambalaži sedi u turskom sedu i veoma je savitljiva, za šta je zaduženo njenih 15 sastavnih delova. Društvo joj pravi psetance sa rupom na glavi, u koju dete može usred igre da zatakne jedan od četiri oblačića sa osećanjima, koji predstavljaju ljubav, žalost, sreću ili ljutnju, pa tako može lakše da pretvori svoja osećanja u oblačiće.

S obzirom na to da je meditacija religiozna praksa proistekla iz budizma, bilo bi interesantno znati da li kompanija Mattel planira da lansira i pravoslavnu, katoličku, islamsku ili taoističku barbiku za rešavanje stresa. Nije politički korektno da samo jedna velika svetska religija ima svoju barbiku. Pravoslavna barbika bi stres rešavala Isusovom molitvom, pravoslavnim pojanjem i metanijama, taoistička pomoću tai čija, islamska muslimanskim molitvama, a katolička krunicama.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.