Nedelja norveške kulture u ustanovi kulture Stari Grad od 3.-7. februara
Nedelja norveške kulture biće održana u ustanovi kulture Stari Grad, Kapetan-Mišina 6a, od 3.2. do 7.2., Foto: Printscreen

manifestacija

Nedelja norveške kulture u ustanovi kulture Stari Grad od 3.-7. februara

Nedelja norveške kulture biće održana u ustanovi kulture Stari Grad, Kapetan-Mišina 6a, od 3.2. do 7.2.

Objavljeno: 15:20h

Posetioci će moći da nauče osnove švedskog i norveškog jezika na besplatnim kursevima 3, 4. i 5. februara, u terminima od 18 i 19. 30 časova.

Šestog februara je književno veče (18.30), posvećeno velikanima norveške književnosti – Tarjeju Vesosu i Jensu Bjernebueu. Govore: Aleksandar Šurbatović, urednik izdanja, Miroljub Stojanović, filmski kritičar, Radoš Kosović, prevodilac i moderatorkа Ružica Radulović iz Skandinavskog kutka.

Vesos i Bjernebue su klasici norveške književnosti 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Doskora su bili malo poznati našoj publici, koja je morala da čeka više od pola veka kako bi se upoznala sa Vesosovim delima „Ptice” i „Ledeni dvorac” (prevod Ratke Krsmanović Isailović), i Bjernebueovom trilogijom „Istorija bestijalnosti”, koju čine „Trenutak slobode” (prevod Ratke Krsmanović Isailović), „Barutana” i „Tišina” (oba u prevodu Radoša Kosovića). Ove knjige objavila je „Dereta”. Sedmog februara posetioci će od 18 časova moći da pogledaju savremene kratke norveške filmove. Ulaz je slobodan.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.