Tajna skrivana vekovima: Abrahamov testament
Foto: Promo

poklon knjiga

Tajna skrivana vekovima: Abrahamov testament

Neverovatni triler vodi čitaoce u avanturu otkrivanja istorije i naučnih zabluda, pri čemu uočavamo elemente parodije

Objavljeno: 10:03h

Posle velikog uspeha koji je postigao romanom Izgubljena Biblija, najpopularniji rumunski autor Igor Bergler nastavlja da osvaja čitaoce knjigom Abrahamov testament. Za kratko vreme roman je postao internacionalni hit i nadmašio sve prethodne.

Prvih 5 čitalaca koji se jave porukom Facebook stranici Espreso Kultura, osvojiće po primerak ove knjige.

Neverovatni triler vodi čitaoce u avanturu otkrivanja istorije i naučnih zabluda, pri čemu uočavamo elemente parodije. Roman Abrahamov testament potvrđuje da je Bergler zaista izvanredan pisac, i to ne samo kada je reč o rumunskoj književnosti. Biblioteka koja je nestala pre dve hiljade godina, dve identične slike pronađene na razdaljini od deset hiljada kilometara koje potiču iz vremena pre Kolumba i moćna organizacija koja se bori za uzvišen cilj su samo neki od elemenata koji rekonstruišu celu istoriju i na fascinantan način uvlače čitaoca u priču iz koje je teško pobeći.

Po povratku sa konferencije u Meksiku, glavni junak romana Abrahamov testament profesor Čarls Bejker saznaje da je njegov asistent ubijen. Dok istražuje šta se dogodilo, Čarls veruje da je Džordž Maršal došao do fantastičnog otkrića u vezi sa predsednikom Linkolnom i ostavio mu tragove u deset davno izgubljenih rukopisa, u kojima se nalazi ključ za rešenje složene zagonetke. Ali on nije jedini koji traga za tajnama iz daleke prošlosti. Tu su i okoreli plaćeni ubica očaran Borhesom, zagonetna agentkinja sa višestrukim identitetom, neobični detektiv koji nikada ništa ne zaboravlja, beskrupulozni bogataš. Od neprohodne džungle Hondurasa do hladnih hodnika Vatikana, svi oni biće upleteni u uzbudljivu priču o tajnim društvima i zaverama, Aleksandrijskoj biblioteci i legendardnom kraljevstvu zlata.

Autor ovog neverovatnog romana Igor Bergler rođen je u Temišvaru. Završio je Fakultet za kinematografiju gde je savladao oblasti filmske režije, pisanja scenarija i teorije filma. Poseduje najveću kolekciju filmova u Rumuniji – više od osam hiljada 8000 primeraka – i bogatu biblioteku sa velikim brojem naslova. Kao omiljene pisce izdvaja Džojsa, Kiša i Fuentesa. O popularnosti njegovih dela govori činjenica da su najprodavanija u Rumuniji poslednjih dvadeset godina.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.