NAJVEĆA LJUBAV ČARLSA BUKOVSKOG: Bila mu je INSPIRACIJA celog života, a zbog nje je sve ŽENE smatrao LAKIM
Njen pojam morala bio je tako širok da se slobodno mogla smatrati prostitutkom, Foto: Printscreen

kompleksi slavnih pisaca

NAJVEĆA LJUBAV ČARLSA BUKOVSKOG: Bila mu je INSPIRACIJA celog života, a zbog nje je sve ŽENE smatrao LAKIM

Upravo zbog nje Bukovski je celog života imao loše mišljenje o ženama

Objavljeno:

Najveća ljubav čuvenog pisca Čarlsa Bukovskog bile je izvesna Džejn Koni, koju je sreo prilikom jednog od povrataka u Los Anđeles, 1948, s kojom je živeo idućih deset godina i koja mu je bila inspiracija za neke od najvažnijih dela, romane "Pošta" i "Faktotum" i scenario za film "Barska mušica".

Bila je deset godina starija od njega, a kao i on, volela je da pije. Njemu je tada bilo dvadeset sedam, ali Džejn mu je bila prva ozbiljna devojka i druga žena s kojom je spavao. Prva je, četiri godine ranije, bila prostitutka iz Filadelfije s kojom je bio posle izlaska iz zatvora u koji je dospeo zbog izbegavanja regrutacije.

foto: Printscreen

Džejn mu se sviđala, ali je činjenica da bi s njom ionako završio kako god da je izgledala jer ona je bila prva žena koja je pokazala imalo interesovanja za njega.

Kako je kasnije otkrio, njen pojam morala bio je tako širok da se slobodno mogla smatrati prostitutkom. Jednostavno bi izašla iz kuće i otišla u krevet s prvim ko bi joj platio piće.

Upravo zbog nje Bukovski je celog života imao loše mišljenje o ženama, obično je od njih očekivao da će se ponašati poput Džejn. Svoje devojke je zvao ku*vama ili kučkama, a silovanje mu je bio najčešći sinonim za seksualni odnos.

foto: Printscreen

BARFLAJ

Džejn, koja je već 31 godinu mrtva, nikada ne bi mogla da zamisli da ću napisati scenario o našim pijanim danima zajedno i da će od toga nastati film i da će čarobna filmska zvezda glumiti nju.

Kao da čujem Džejn: ''čarobna filmska zvezda? zar još i to!''

Džejn, to je samo šou-biz, zato nastavi da spavaš, ljubavi, jer koliko god se trudili, jednostavno nisu mogli da nađu nekog kao što si ti.

a ne mogu ni ja.

BONUS VIDEO:

Aleksandar je za 365 dana pročitao 300 knjiga

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.