SALMAN RUŠDI I MARGARET ATVUD U UŽEM IZBORU ZA BUKERA: 151 autor se našao na ŠIREM SPISKU
Margaret Atvud i Salman Rušdi su među šest autora na užem spisku za ovogodišnju prestižnu Bukerovu nagradu, Foto: Printscreen

prestižno književno priznanje

SALMAN RUŠDI I MARGARET ATVUD U UŽEM IZBORU ZA BUKERA: 151 autor se našao na ŠIREM SPISKU

Dobitnik nagrade biće objavljen 14. oktobra

Objavljeno:

Margaret Atvud i Salman Rušdi su među šest autora na užem spisku za ovogodišnju prestižnu Bukerovu nagradu u žanru fikcije, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Britanskoj biblioteci u Londonu.

Kanadska spisatejica ponovo je u konkurenciji za ovu nagradu knjigom "Testamenti" (Testaments), dugo očekivanim nastavkom njene već čuvene "Sluškinjine priče" (A Handmaid's tale), dok je Rušdi na spisku finalista sa delom "Kihot" (Quichotte), prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

U užem spisku su i Britanka Bernardin Evaristo, Nigerijac Čigozi Obioma, britanska spisateljica turskog porekla Elif Šafak i britanskok-američka autorka Lusi Elman.

I Atvud i Rušdi već su osvojili ovu prestižnu nagradu ranije, 2000. odnosno 1981. godine. Atvud je takođe bila na užem spisku za "Sluškinjinu priču" 1986.

Dobitnik nagrade biće objavljen 14. oktobra. U konkurenciji je bilo 151 autor i prethodno je napravljena šira lista od 13 pisaca.

Osnovana 1969, Bukerova nagrada koja iznosi 50.000 funti dodeljuje se piscima iz celog sveta koji pišu na engleskom jeziku.

BONUS VIDEO:

HEJ LJUDI U KOM VEKU VI ŽIVITE?! Drvenim motkama i uz pomoć kanapa pokušavaju da pokrenu kombi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.