Tribina SAVREMENA PROZA DANAS večeras u Poletu
Lana Bastašić gošća tribine, Foto: Printscreen/youtube

najava

Tribina SAVREMENA PROZA DANAS večeras u Poletu

Manifestacija uz istoimeni zbornik, Rukopisi 42, održava se ove godine od 15. do 18. maja u Pančevu i Beogradu, u organizaciji Dom Omladine Pančevo sa saradnicima

Objavljeno:

Gošće ovogodišnje tribine "Savremena proza danas" su Lana Bastašić i Tanja Stupar Trifunovic, u četvrtak, 16.5. u Galeriji Polet sa početkom u 19 sati. Biće reči o savremenoj prozi iz iskustva ove dve književnice, a u programu učestvuje i književnik Vule Žurić, kao i urednici Rukopisa.

Lana Bastašić, nekadašnja autorka Rukopisa, privukla je veliku pažnju javnosti romanom ,,Uhvati zeca" koji se našao u najužem izboru za Ninovu nagradu. Tanja Stupar Trifunović je pesnikinja i prozni pisac. Aktuelna je njena knjiga poezije ,,Razmnožavanje domaćih životinja", a za roman ,,Satovi u majčinoj sobi" nagrađena je Evropskom nagradom za književnost. Rukopisi 42 spadaju u projekte s najdužom tradicijom u gradu, a takođe predstavljaju i jednu od najistrajnijih publikacija Doma omladine Pančevo. Ovaj zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije okuplja sve one od 15 do 30 godina koji žele da se zapute u svet književnosti, koji imaju šta da kažu i da to podele s drugima.

BONUS VIDEO: ANA ĆURČIN: Živimo u vremenu gde se ljudi osećaju sami (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.