OD KRATKE PRIČE DO PRVOG ROMANA: Radionica Lane Bastašić u Krokodilovom centru
Lana Bastašić, Foto: Printscreen/youtube

ZA TALENTOVANE PISCE

OD KRATKE PRIČE DO PRVOG ROMANA: Radionica Lane Bastašić u Krokodilovom centru

Radionica će se održati u u subotu, 11. maja od 12 sati.
 

Objavljeno: 06.05.2019. 12:30h

Lana Bastašić (Zagreb, 1986) je bosanskohercegovačka spisateljica. Završila je studije engleskog jezika i književnostI i odbranila master rad iz Kulturoloških studija. Objavila je dve zbirke kratkih priča, jednu knjigu priča za decu, i jednu zbirku poezije. "Uhvati zeca", njen prvi roman, ušao je u najuži izbor za NIN-ovu nagradu, kao i za nagradu Biljana Jovanović.

Kratke priče su joj uključene u mnogobrojne regionalne antologije. Osvojila je nagradu Zija Dizdarević u Fojnici (2010. i 2011. godine), nagradu Ulaznica u Zrenjaninu, specijalnu nagradu žirija na festivalu Karver: Odakle zovem u Podgorici, nagradu Kamernog teatra 55 u Sarajevu za najbolju neobjavljenu bh. dramu, prvu nagradu na Danima poezije u Zaječaru za najbolju neobjavljenu zbirku pesama, i nagradu Targa UNESCO za poeziju.

Sarađuje sa brojnim književnim časopisima u regionu, uključujući Polja, Povelju, Sarajevske sveske i Puteve. Godine 2016. osnovala je Školu Bloom sa Boržom Bagunjom. Živi u Barseloni gde uređuje književni časopis Carn de cap.

Prijavu koja sadrži biografiju, kontakt podatke (telefon, email) i kratku priču možete poslati na office@krokodil.rs do 07.05.2019. Izabrani učesnici biće obavešteni do 9. maja Učešće na radionici je besplatno.

BONUS VIDEO: MARIJA VUKIĆ & SRĐAN GOJKOVIĆ GILE: Kako je nastao prvi dokumentarni film o ELEKTRIČNOM ORGAZMU (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media