Tribina BALKANOIR u Beogradu
Đorđe Bajić, Janis Ragos, Vasilis Danelis i Marko Popović, Foto: Promo

NAJAVA

Tribina BALKANOIR u Beogradu

Antologija broji dvadeset i jednu po prvi put objavljenu priču, po tri iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije

Objavljeno:

Povodom izlaska iz štampe prve antologije balkanske krtatke krimi priče BalkaNoir u izdanju grčkog Kastanjotisa, Helenska fondacija za kulturu u Beogradu u petak 29. marta, u 19h u knjižari Delfi SKC, priređuje istoimenu tribinu kako bi domaću čitalačku publiku upoznala sa glavnim tokovima i karakteristikama krimi žanra u susednim zemljama. Antologija BalkaNoir, koja broji dvadeset i jednu po prvi put objavljenu priču, po tri iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije, i sedam eseja o istoriji krimi žanra u ovim zemljama, pruža odličan uvid u savremenu krimi književnost naših prostora te predstavlja nezaobilazno polazište za dalja razmatranja o balkanskom krimi žanru i njegovim perspektivama.

Učesnici tribine—pisci čije su priče objavljene u zbirci: Emanuel Ikonomov (Bugarska), Vasilis Danelis (Grčka), Janis Ragos (Grčka), Ivan Sršen (Hrvatska), Verica Vinsent Kol (Srbija), Đorđe Bajić (Srbija), Marko Popović (Srbija), nakon kraćih prezentacija o krimi žanru u svojim zemljama, polazeći od brojnih sličnosti u tematici, narativnim postupcima i ideološkim stanovištima autora priča,zajedno sa beogradskom čitalačkom publikom pokušaće da definišu balkanski noar kao potencijalno novi književni žanr. Moderator tribine je Mirjana Novaković.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #3: Vukašin Đelić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.