Pravi književni biser: Agata
Pravi književni biser: Agata, Foto: Promo

za ljubitelje dobre knjige

Pravi književni biser: Agata

Prvih 5 osoba koje se jave u inbox Facebook stranice Espreso kultura dobiće na poklon ovaj fantastičan roman!

Objavljeno: 12:14h

Roman Agata je naizgled neobična životna priča koja nam pomaže da izađemo na kraj s usamljenošću. Po mišljenju urednika izdavačkih kuća širom sveta, u pitanju je pravi književni biser, a prava za objavljivanje prodata su u dvadesetak zemalja.

Prvih 5 osoba koje se jave u inbox Facebook stranice Espreso kultura dobiće na poklon ovaj fantastičan roman!

Glavni junak romana doktor Diran živi sam u kući iz detinjstva, bez porodice i prijatelja. Svakodnevno šeta do kancelarije, gde razgovara s pacijentima i sluša njihove probleme. Sve mu je to pomalo dosadilo, pa počinje da žvrlja karikature ptica umesto da hvata beleške. Njegov društveni život svodi se na kratke razgovore s vrednom sekretaricom madam Sirig, koja brine o klinici više od trideset godina. Dani protiču mirno, jer mu je ostalo još samo nekoliko meseci do penzije. Sve dok se jednog dana na vratima ne pojavi mlada Nemica Agata i ne zatraži da vidi doktora. Veoma je harizmatična i ostavlja snažan utisak na njega, i iako isprva nevoljno pristaje da je primi, ubrzo shvata da se iza nežne spoljašnjosti krije snažna i fascinantna žena. Kroz terapiju s njom, doktor Diran će morati da se suoči sa strahom od intimnosti i zbližavanja, a njegov do tada usamljenički život dobiće sasvim novi tok.

Autorka Agate Ane Katrine Boman je psiholog, pisac i sportista. Čak dvanaest puta osvojila je prvu nagradu na Danskom šampionatu u stonom tenisu, a nekoliko sezona je igrala i u inostranstvu. Kad je imala petnaest godina, objavila je prvu zbirku pesama. Živi i radi u Kopenhagenu s dečkom filozofom i psom Kamijem. Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ove autorke. Sličan naslov je Sada sam sasvim OK Gejla Hanimana.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.