Promocija romana Tuđine Igora Marojevića u SKC-u
Igor Marojević, Foto: Promo, Laguna

renomirani pisac

Promocija romana Tuđine Igora Marojevića u SKC-u

U četvrtak 11. oktobra od 18 sati u Velikoj sali SKC-a

Objavljeno:

O knjizi će osim autora govoriti: dr Dragana V. Todoreskov, teoretičarka i istoričarka književnosti, Miroljub Stojanović, književni i filmski kritičar, Dragan Krle Jovanović, muzičar, i Milan Milosavljević Burda, muzičar i producent. Odlomke će čitati glumac Daniel Sič, a nakon razgovora o knjizi sledi promocija albuma „Da se ne zameri“.

U romanu se Beograd sagledava iz perspektive došljaka, tridesetogodišnjeg Ratomira Jaukovića, koji uprkos bombardovanju 1999. i opštem propadanju grada i (auto)destrukciji brojnih likova iz svoje bliske okoline ne odustaje od potrage za vitalizmom i ljubavlju, te dolazi u neizvestan i nepredvidiv konflikt sa okruženjem. Na taj način, „Tuđine“ bacaju naknadno, znatno drugačije svetlo na romane „Prave Beograđanke“, „Dvadeset i četiri zida“ i „Parter“, kao i zbirku priča „Beograđanke“, knjige koje zajedno sa novim autorovim naslovom čine njegovo „Beogradsko petoknjižje“, jedinstveni prozni ciklus u srpskoj književnosti.

„Neformalna ispovest mladića koji je stranac i u rodnoj sredini i u Beogradu, gde se doselio pred najsumorniju društvenu epizodu u njegovoj novijoj istoriji, svakako dopunjuje različite tačke gledišta zastupljene u dosadašnjim štivima iz ’Beogradskog petoknjižja’, kao i njegov tretman devedesetih i uticaja zbivanja iz te decenije na lokalno izdanje 21. veka“, izjavio je Lagunin pisac povodom nove knjige.

Roman „Tuđine“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

BONUS VIDEO: Belgrade SAXperience intervju sa direktorom festivala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.