NISAM HTEO DA TABLOIDI IZVLAČE ZAKLJUČKE O TOME KO SAM JA: Bili smo na promociji knjige MIROSLAVA MIŠKOVIĆA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ja, tajkun

NISAM HTEO DA TABLOIDI IZVLAČE ZAKLJUČKE O TOME KO SAM JA: Bili smo na promociji knjige MIROSLAVA MIŠKOVIĆA! (FOTO) (VIDEO)

Na promociji su se pojavile brojne srpske poznate ličnosti

Objavljeno: 11:43h

Danas se u hotelu "Crown Plaza" održala promocija knjige Miroslava Miškovića "Ja tajkun", koja je uzburkala javnost.

O knjizi je govorio sam autor, ali i Dejan Papić, direktor izdavačke kuće Laguna, Miša Brkić, ekonomski analitičar, i Voja Žanetić, novinar.

Na promociji su se pojavile i brojne srpske poznate ličnosti: komičar Dragoljub Ljubičić Mićko, Ružica Đinđić, Branka Nevistić sa suprugom biznismenom Branislavom Grujićem, Mirjana Bobić Mojsilović, Aleksandar Nikolić (Foto Toni) sa suprugom novinarkom Majom Nikolić (ex Japundža), biznismen Zoran Drakulić, biznismen Dragan Kopčalić, političar Srđan Milivojević, kao i biznismeni Milan Beko i Toplica Spasojević, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, muzičar Željko Joksimović...

Miroslav Mišković
Miroslav Mišković foto: Dragana Udovičić

Miškovic kaže da nije hteo da se iz tabloida izvlače zaključci o tome ko je on i o poslovima kojim se bavio.

- To je bila moja obaveza prema porodici, Delti, državi, kako se radilo, šta se radilo. Ovo je prikaz koji treba da ostane trajno istorijski. Imamo dosta knjiga o ekonomiji, međutim ja sam hteo da napišem kako se to operativno radi. Želeo sam neke privatne stvari da istaknem, život koji se dešavao u poslednjih 30 godina, otmica, hapšenje...Došao sam u BG, odbio sam da budem direktor Jata, od samog starta sam se opredelio da radim sa privatnim kompanijama, Delta je uvek uzimala savetnike za sve, sve što svet radi doneli smo u Deltu...

foto: Dragana Udovičić

Odlomke iz knjige čitao je naš glumac Tihomir Stanić.

Dejan Papić, direktor Lagune, rekao je da je ovo njihova najprodavanija knjiga.

- Neko ko je glasno ćutao se odlučio da napiše sve o svom životu, obraća se onima koji su ponesto znali o Miškoviću i Delti, a naročito za one koji su mislili da sve znaju. Ova knjiga je za one koje zanima nasa savremena istorija - rekao je on.

Miša Brkić je takođe imao reči hvale.

- Knjigu sam brzo pročitao, i na osnovu svega, ovo bi bio prikaz, u poklonjenom primerku Mišković mi je napisao da ja uvek pisem o ekonomiji, a njegova knjiga je za moj sud prva domaca biblija kapitalizma ubuduće, ona je udžbenik za studente i mlade ljude, profesore ekonomskih fakulteta, kako se radi biznis i kakva znanja su potrebna da bi se bilo na vrhu, bez znanja, vizije, ali i sreće nije moguće biti na vrhu.

foto: Dragana Udovičić

Knjiga prati razvojni put Miškovića i Srbije, početlom 90ih beži iz državne službe u privatni sektor, Mišković beži u svet a Srbija se izoluje od sveta. Srbija i Delta se ne razumeju, bio je kratak period kad je postojala nada, nije čudno sto se Mišković najbolje slagao sa Đinđićem, imali su viziju.

Delta je sve što Srbina nije, ušla je u EU, Mišković nije omiljena faca u javnom diskursu, za 90 odsto populacije kapitalizam je bauk, a golim okom moze fa se vidi da je politicka elita nedorasla eliti.

Promocija knjige
Promocija knjigefoto: Filip Plavčić

Voja Žanetić je tom prilikom ispričao anegdotu o svom poznanstvu sa autorom knjige:

- Mišković i ja se znamo vec 20 godina, pre 13 godina sam napisao jedan scenario za film, pozvao sam njega na premijeru, dosao je, odgledao film i nekoliko dana posle je on rekao sledece, bože onaj Voja je pametan covek, šta ce mu to pisanje. 10 godina kasnije bih mogao da kažem da mi je srce na mestu, ali neću.

Dejan Tomašević
Dejan Tomašević foto: Dragana Udovičić

Zapitao sam se da li postoji neki viši razlog sto sma ja ovde, i onda sam shvatio da se 30 godina bavim i pisem o apsurdu. Večerasnji događaj je jedan od najvecih apsurda i ja sam morao da prisistvujem. Večerasnja prezentacija govori kako je u jednoj zemlji nastao apsurd. Miroslav Miškovic, najuspešniji privrednik napisao je knjigu.

Promocija knjige
Promocija knjigefoto: Filip Plavčić
Tihomir Stanic
Tihomir Stanic foto: Filip Plavčić
Željko Joksimović
Željko Joksimović foto: Dragana Udovičić
Mirjana Bobić
Mirjana Bobić foto: Dragana Udovičić

Pogledajte kako je bilo:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.