Vašarski mađioničar: Veliki uspeh priča srpske književnice u Poljskoj
Foto: Jelena Lengold

univerzalna proza

Vašarski mađioničar: Veliki uspeh priča srpske književnice u Poljskoj

- Jelena Lengold uspela je da stvori univerzalnu prozu, na pristupačan način izlazeći u susret ukusu čitalaca, piše kratko, sažeto, sa filozofskim nabojom - piše kritičarka poljskog magazina "Suflada"
Objavljeno: 12:43h

Poljsko izdanje najčitanije knjige priča Jelene Lengold "Vašarski mađioničar" naišlo je na odličan prijem kod čitalaca i kod književne kritike. Nekoliko objavljenih prikaza knjige preporučuju prozu Jelene Lengold sa odličnim ocenama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Jelena Lengold uspela je da stvori univerzalnu prozu, na pristupačan način izlazeći u susret ukusu čitalaca, piše kratko, sažeto, sa filozofskim nabojom. Preporučujem da "Vašarskog mađioničara" čitate pažljivo i otvorenog uma jer je to knjiga koja navodi na introspekciju - zaključuje kritičarka Magdalena Piorunjska u tekstu u online magazinu "Suflada".

foto: Promo

Ona posebno izdvaja dve priče, "Džepovi puni kamenja" zbog inovativne ironije i "Nebo" zbog naglašene umetničke zrelosti i originalnog narativnog pristupa. Poljsko izdanje Vašarskog mađioničara objavila je Izdavačka kuća "Točka" iz Krakova, u prevodu Miloša Valigorskog.

"Vašarski mađioničar" je najprevođenija knjiga Jelene Lengold. Osim poljskog, objavljena je na engleskom, italijanskom, češkom, slovenačkom, makedonskom i bugarskom jeziku, a u toku je priprema izdanja ove knjige u Albaniji, Mađarskoj i Rumuniji.

Za knjigu Vašarski mađioničar Jelena Lengold je pre tri godine dobila Evropsku nagradu za književnost, a dobila je i nagrade "Biljana Jovanović" za najbolju proznu knjigu godine i "Žensko pero". Knjigu "Vašarski" mađioničar Arhipelag je objavio u tri izdanja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.