Biblioteka grada Beograda dodelila nagrade za najviše pročitanih knjiga
Foto: Zorana Jevtić

86 godina rada

Biblioteka grada Beograda dodelila nagrade za najviše pročitanih knjiga

Nagradu "Čitalac godine" dobile su Nada Lazarević, u kategoriji dece do 14 godina, sa 298 pročitanih knjiga i Ljiljana Tadić, u kategoriji odraslih, sa 239 pročitanih knjiga
Objavljeno: 16:16h

Biblioteka grada Beograda, povodom 86 godina rada, prvi put je dodelila nagradu najaktivnijim čitaocima koji su pozajmili najveći broj knjiga u protekloj godini.

Novoustanovljena nagrada "Čitalac godine" u kategoriji dece do 14 godina dodeljena je Nadi Lazarević, koja je pročitala 298 knjiga u protekloj godini, dok je u kategoriji odraslih nagrada uručena Ljiljani Tadić za pročitanih 239 knjiga.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov rekla je da je zadovoljna rezultatima koje je Biblioteka postigla za 86 godina rada, kao i da je ustanova sa nikad manjim kolektivom ostvarila odlične rezultate.

foto: Fonet / Nenad Orević

- Ove godine težićemo tehnološkom napretku da bi sepodstaklo tradicionalno čitanje. Zato smo napravili prve 3D printere sa kojima deca mogu da kreiraju šta žele, a novi sajt koji preporučuje čitanje i na Android aplikaciji Biblioteke grada - rekla je Jasmina Ninkov.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević svim zaposlenima je čestitao praznik, poželeo uspeh u radu i istakao da će Ministarstvo težiti da pomogne Biblioteci da unapredi svoj rad.

Nagrada "Gligorije Vozarović" za najboljeg izdavača u 2016. godini dodeljena je Javnom preduzeću "Službeni glasnik", dok je nagrada za najboljeg knjižara u 2016. pripala Mariji Janković iz Srpske književne zadruge. Nagrada "Marija Ilić Agapova" za najboljeg bibliotekara uručena je predsednici nadzornog odbora Bibliotekarskog društva Srbije Veri Petrović.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.