Kontroverzni ljubavni život, incest, pozicija žene, srpski pisci - bez ulepšavanja!
Foto: Promo

nov naslov

Kontroverzni ljubavni život, incest, pozicija žene, srpski pisci - bez ulepšavanja!

Nova zbirka priča Ljiljane Đurđić pristupa svakodnevnim temama zabavljajući čitaoca neposrednim, razgovornim jezikom ali i terajući ga na razmišljanje o teškim situacijama
Objavljeno: 11:05h

Izdavačka kuća Agora objavila je nova zbirka priča "Silva Jugosovenka" autorke Ljiljane Đurđić. U zbirci od osam priča dominira realistička perspektiva sa fokusom na zbilju, bez ulepšavanja, a pažnja čitaoca se usmerava ka uobičajenim situacijama, uz duboko poznavanje ljudske psihe.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kratka proza pokazuje se kao pogodna forma koja omogućava karakterizaciju likova u oštrim pokretima. Kroz pripovedanje u ženskom licu, zbirka pristupa svakodnevnim temama istovremeno zabavljajući čitaoca neposrednim, razgovornim jezikom ali i nagnajući ga na razmišljanje povodom teških situacija.

foto: Promo

Priče se bave temama kakav je kontroverzni ljubavni život komunistkinje Silve u inicijalnoj priči "Silva Jugoslovenka", incestuoznom vezom u "Bratskoj ljubavi", promišljanje pozicije žene u savremenom društvu precizno oslikavaju priče "Slava i hvala" i "Pasterova 2", ali i sučeljavanjem sa najznačajnijim srpskim piscima u pričama "Pisac u novembru" i "Pre povratka".

Ljiljana Đurđić, rođena u Beogradu 1946. godine, diplomirala je Svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavila je zbirke poezije: Švedska gimnastika (1977), Ogled dalmatinskog bilja i drugi predeli (1980), Preobilje / Nula (1991); zbirke pripovedaka: Kako sam ljubila Franca Kaspara (1986), Slike iz prethodnog života (1997), Stadijum ogledala (2004), Svi na kraju kažu mama (2009, 2010, nagrada "Stevan Sremac").

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.