Bezobrazno se ponašam, KAO DA ĆU ŽIVETI VEČNO! Predstavljene knjige Radeta Šerbedžije (FOTO)
Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Do poslednjeg daha

Bezobrazno se ponašam, KAO DA ĆU ŽIVETI VEČNO! Predstavljene knjige Radeta Šerbedžije (FOTO)

- Nisam pesnik, osim ako se pod time podrazumeva oko kako živim život! - kaže glumac
Objavljeno: 16:15h

Glumac Rade Šerbedžija predstavio je novo izdanje knjiga autobiografskih zapisa "Do poslednjeg daha", u kojoj otvoreno govori o događajima i ljudima koji su presudno uticali na njegov život i umetničku karijeru. Prvi put objavljena 2004. u Hrvatskoj i Sloveniji, knjiga je specijalno za srpsko izdanje dobila dva nova poglavlja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istovremeno, predstvaljena je i Šerbedžijina zbirke izabrane poezije "Stranac". O knjigama su govorili dramaturškinja Borka Pavićević, reditelj Dejan Mijač i novinar Dragar Kremer.

Knjigu "Do poslednjeg daha" dramaturškinja Borka Pavaićević uporedila je sa istoimenim kultnim filmom Žan-Lik Godara.

- Rade je svedok svog vremena, a značaj njegovo dela je poetski i etički! - istakla je ona.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Govoreći o sećanjima, od kojih je knjiga satkana, Šerbedžija je istakao da on ništa ne čuva kod sebe, ni filmove, ni knjige, ni CD-ove:

- Bezobrazno se ponašam, kao da ću živeti večno! - istakao je on.

- Nikada nisam želeo da budem glumac. Želeo sam da studiram književnost i da se bavim književnošću - reako je Šerbedžija, dodajući da nikada u životu nije planirao ništa što je radio.

Strast prema poeziji potekla je iz prvobitne strasti prema književnosti a na objavljivanje prve knjige Šerbedžiju je nagovorio poznati zagrebački novinar i pisac Igor Mandić.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

- Nisam pesnik, osim ako se pod time podrazumeva oko kako živim život! - reako je veliki glumac, dodajući da nema disciplinu da brusi stihove. Poeziju piše, jer se ona piše iz srca.

Poziju, koja mu je u jednom teškom životnom trenutku predstavljala odbrambeni štit, nije pisao dugo vremena posle smrti majke 1991. godine, koja ga je teško pogodila. Vratio joj relativno skoro, pre par meseci.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.