Ko kaže da se u Srbiji ne čita: Jubilarna 15. Noć knjige oborila sve rekorde! (FOTO)
Foto: Promo / Laguna.rs

50.000 LJUDI ZA 7 SATI

Ko kaže da se u Srbiji ne čita: Jubilarna 15. Noć knjige oborila sve rekorde! (FOTO)

Najtraženiji naslov u Noći knjige bila je uzbudljiva, duhovita i potresna knjiga "Tvoj anđeo čuvar" Mirjane Bobić Mojsilović
Objavljeno: 15:45h

Petnaesta regionalna Noć knjige, koju su u petak 16. decembra organizovale izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi, ostvarila je rekordnu posetu. Više od 50.000 ljudi, za samo sedam sati, posetilo je knjižare Delfi i Lagunine klubove čitalaca u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Petnaesta Noć knjige održala se na čak 53 lokacije u dvadeset 26 u Srbiji i regionu.

foto: Promo / Laguna.rs

Najtraženiji naslov u Noći knjige bila je uzbudljiva, duhovita i potresna priča o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života "Tvoj anđeo čuvar" Mirjane Bobić Mojsilović. Najtraženije knjige Noći knjige bile su:

- "Špijunka", Paulo Koeljo, - "Zovem se Mama", Jelica Greganović, - "Marta Smart i Vašar zagonetki", Uroš Petrović, - "Žena", Simonida Milojković, - "Šangajska princeza", Danjan Čen, - "Policija", Ju Nesbe, - "Juda", Amos Oz, - "Pećina", Žoze Saramago, - "Kralj Milutin", Luka Mičeta.

foto: Promo / Laguna.rs

Knjižare su bile pune dugih redova kupaca sa pregršt knjiga u rukama, koji su strpljivo čekali u redu ispred blagajne. Među kupcima je bilo roditelja sa decom, tinejdžera i penzionera, što je potvrda da u Srbiji ima čitalaca svih uzrasta koji uz pristupačne cene rado izdvajaju novac za knjige.

foto: Promo / Laguna.rs

Čitaoci su iskoristili ogromne popuste na celokupnu Laguninu produkciju, na knjige drugih izdavača, knjige na stranim jezicima i gift program, ali su imali prilike da se druže i sa svojim omiljenim piscima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.