Mladi pesnik iz Srbije nagrađen na prestižnoj manifestaciji!
Foto: Privatna arhiva

pesmu posvetio srbiji

Mladi pesnik iz Srbije nagrađen na prestižnoj manifestaciji!

Marko Stanojević iz Negotina osvojio je prvo mesto u kategoriji video poezije sa pesmom koja nosi naslov "Pismo čoveku"
Objavljeno: 15:43h

Internacionalno udruženje za kulturu i umetnost "Verbumlandiart" iz Galatonea organizovalo je drugu po redu kulturnu manifestaciju "La voice dei poeti", pod naslovom "Ustanite graditelji mira". Umetnici velikog broja zemalja su digli glas protiv rata u ime mira, pozvali na toleranciju i ljubav!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Manifestaciju organizuje "Verbumlandiart" u saradnji i sa Klubom ljubitelja knjige "Majdan" iz Kostolca. Učestvovao je veliki broj pesnika i tri sekcije: poezija,foto poezija i video poezija. Formirani su specijalni žiriji za arapski, italijanski, srpski, engleski, bugarski, rumunski jezik. Na predlog žirija za srpski jezik u sastavu Slavica Pejović, pesnikinja iz Kostolca i dobitnica nagrade, za osvojeno prvo mesto prošle godine u Pesaru, Milisav Milenković, književnik iz Požarevca i Mirjana Dobrila iz Narda (Italija) proglasili su dobitnike nagrada za učesnike iz Srbije. Marko Stanojević iz Negotina osvojio je prvo mesto u kategoriji video poezije sa pesmom koja nosi naslov "Pismo čoveku". 20. decembra je dodela nagrada u Lećeu, gde će Stanojević prisustvovati kao predstavnik Srbije.

Ovaj pesnik iz Negotina je prvu zbirku pesama objavio u septembru ove godine, pod nazivom "na vetru ljubavi i tuge", čiji je recezent bio Matija Bećković.

Nagradu je posvetio jeziku na kom stvara i svom narodu. Pesma je prevedena na italijanski jezik. Na dodeli nagrada prisustvovaće poznate ličnosti iz sveta umetnosti i politike.

Pokrovitelj manifestacije je profesor Hafes Hajdar, kandidat za Nobelovu nagradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.