Intervju, bend Herz: Treba imati herca za RnR u Srbiji, a mi smo mu izašli na crtu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

pokreni se, uradi nešto

Intervju, bend Herz: Treba imati herca za RnR u Srbiji, a mi smo mu izašli na crtu! (FOTO) (VIDEO)

- Moj idealan koncert bi bio da ljudi mnogo igraju i samo ponekad pevaju - kaže Aleksandar Šišić, frontmen novog benda Herz, za Espreso
Objavljeno: 18:25h

Aleksandra Šišića i njegovi bas gitaru poznajemo još odranije, iz bendova Autopark, Lula Mae, Ventolin, Kristali... A ove godine, predstavio nam je svoj novi bend - Herz! Taj bend je ujedno uspeo da dođe do statusa noviteta na aktuelnoj Jelen Top 10 listi, pa eto i sjajnog povoda za intervju!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zašto Herz? Treba li imati herca da bi se danas u Srbiji bavio rokenrolom?

- U Srbiji treba imati herca za mnoge stvari, a posebno za one dobre, pozitivne, one koje zahtevaju od pojedinca da iskorači, da "stane na crtu". Ta mantra, pokreni se, uradi nešto, imaš li herza, ne traži izgovore, stalno je prisutna. Rekao bih da je potrebnija nego ikad, jer se ovde dosta toga zakočilo. To me je pokrenulo da pokrenem novi bend. RnR je marginalizovan, nude se instant rešenja, treba biti hrabar i društveno odgovoran. Kada govorimo o muzici, ni tu ne treba bežati od odgovornosti. Treba biti i muzički odgovoran.

foto: Promo

Po čemu se Herz razlikuje od tvojih prethodnih bendova (Autopark, Lula Mae, Ventolin, Kristali)?

- Herz bi trebalo da bude sve to po malo na neki način - senzibilitet Lule, čistoća Kristala, artizam Auto Parka i gitarske boje Ventolina. Sve to u dobar ritam i 120 plus bpm-a.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.