Odlazak legendarnog Valtera: Poslednji intervju Bate Živojinovića (FOTO)
Foto: Story/Petar Đorđević

veliki glumac

Odlazak legendarnog Valtera: Poslednji intervju Bate Živojinovića (FOTO)

Ljudska i glumačka legenda, jedna od najvećih s prostora bivše Jugoslavije, u nedelju 22. maja uveče, u svojoj 83. godini, tiho se, u snu pridružio besmrtnima
Objavljeno: 18:41h

Posle stotina dobijenih bitki na filmskom platnu i u stvarnom životu, velikan glumišta Velimir Bata Živojinović u nedelju, 22. maja, izgubio je poslednju, onu sa dugom i teškom bolesti. Za života ostvario je većinu svojih ciljeva, ali dve želje ostale su mu neispunjene: da poslednji put zagrli sina Miljka i još jednom vidi rodnu Koraćicu. Poslednji pozdrav: Unuka Bate Živojinovića uputila dirljivu poruku preminulom deki! (FOTO)

foto: News1

- Šta je kraj? Trudim se da ne razmišljam mnogo unapred. Živim dan po dan i uživam u svakom od njih, čak i kada je loše vreme - rekao je Velimir Bata Živojinović za magazin Story, u svom poslednjem intervjuu datom medijima, nepuna dva meseca pre nego što će nas zauvek napustiti.

foto: Dragan Kadić

Ljudska i glumačka gromada i legenda, jedna od najvećih s prostora bivše Jugoslavije, u nedelju 22. maja uveče, u svojoj 83. godini, tiho se, u snu pridružio besmrtnima, na nekoj drugoj sceni, filmskom setu. Zavesa je spuštena, a publika će, kao i prethodnih šest decenija, još dugo biti pod utiskom.

foto: Instagram/batazivojinovic

Teško je čak i samo nabrojati sve njegove filmove koji se, dobrim delom, pamte po njegovoj interpretaciji. Podatku da je tokom svoje pedesetsedmogodišnje karijere igrao u više od 300 filmova i TV serija nisu potrebne dodatne reči. Bio je i ostaće, sasvim sigurno, najplodniji i najobožavaniji glumac sa ovih prostora, sinonim za neko prijatnije, bolje i pravednije doba.

foto: Instagram/batazivojinovic

- Nema lepšeg posla od ovog: ljubiš se s glumicama, družiš s kolegama... A nije potreban ni neki naročiti talenat, ja sam živi dokaz za to - šalio se na svoj račun velikan filmskog platna. Kompletan tekst pronađite u novom broju magazina Story koji je u prodaji od petka, 27. maja. (Espreso.co.rs / Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.