Lira Vega: Mi smo stari Yu rokeri iz 2016. godine! I pobedićemo strah od visine i planine! (FOTO)(VIDEO)

od Pozorišta šešira do duhova

Lira Vega: Mi smo stari Yu rokeri iz 2016. godine! I pobedićemo strah od visine i planine! (FOTO)(VIDEO)

Proćaskali smo sa bendom Lira Vega o punoletstvu, traženju pravog zvuka, temama koje inspirišu, albumu "Duhovi"...
Objavljeno:

Sa Lira Vegom smo se upoznali još 2002. godine, kada je nekadašnje Pozorište šešira počelo da nastupa pod tim imenom. Bend danas čine Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević, koji su sredinom prošle godine izdali treći albuma "Duhovi".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja

Ćao Lira Vega! Kako biste se vi predstavili našim čitaocima? - Zoja: Kao stari jugoslovenski rok iz 2016.

Prošle godine ste, posle duge pauze, izbacili novi album. Još ga promovišete, snimili ste 5 - 6 spotova... Malo ste promenili sastav, a i zvuk je malo drugačiji. Recite nam nešto više o tome. Što ste toliko čekali? Koje teme obrađujete? - Zoja: Čekali smo jer je očito to bilo potrebno da bi napravili duhove. Nama se članstvo iz albuma u album smanjuje, sada smo duet. Poenta rada na albumu je traženje tog pravog zvuka koji nam u tom trenutku i izmenjenim okolnostima odgovara i predstavlja nas. Na albumu obrađujemo teme usamljenosti, depresije, solidarnosti, kraja sveta.

Ove godine postajete ili ste već postali punoletni. Kako vam cela vaša priča izgleda sada, kada se posle 18 godina osvrenete iza? - Zoja: To je neki proces u kome plivamo i nekako nema potrebe da se osvrćemo. Meni lično je važno da radimo i opstajemo u ovoj formi i pod ovim imenom. Verovatno bih se osećala dosta izgubljeno da to izgubim.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.