Intervju, Artan Lili: Svako se bori za ono što mu fali, mi ćemo uvek ostati underground! (VIDEO)

Novi zvuk u gradu!

Intervju, Artan Lili: Svako se bori za ono što mu fali, mi ćemo uvek ostati underground! (VIDEO)

Malo smo proćaskali sa frontmenom Artan Lilija, Bojanom Slačalom, koji je morao da nam otkrije kako mu je uspelo ono što nikome iz underground miljea nije 100 godina - da cela alternativna scena priča o Artanu!
Objavljeno: 17:57h

Artan Lili je prošle godine napravio pravi bum na domaćoj alternativnoj sceni, a ove nedelje se našao na prvom mestu Jelen Top Liste sa pesmom Ono što te neće! Tim povodom smo sa Bojanom, koji je inače i vokal i basista Artana, razmenili po koju o novoj Jelen top listi, novoj pesmi i spotu, daljim planovima benda, ali i o njemu. Živeo rokenrol! Opet počinje kultni Jelen Top 10! Od danas - samo na Espresu! Šta mislite o povratku Jelen top 10 liste? I o novom formatu? Mislim da je ovakav novi format adekvatniji vremenu. Svakako da je onaj prethodni imao to nešto televizijsko, ali je net danas net! Raduje me količina entuzijazma sa kojom obavljate posao, na račun publike koja je gladna kvalitetnih sadržaja. Koliko je sve to dobro za našu scenu i bendove? Naravno da jeste, u poplavi sumnjivih sadržaja jedan ovakav kompleksan pristup pojmovima rokenrola, a to znači pojmovima edukacije i zabave - pre svega je neophodan. Takođe, zbog svog dinamičnog pristupa ima tu jednu dozu neposrednosti i na pravi način približava autore muzike svojoj publici. Publika izabrala! Oni su prvi pobednici Jelen Top 10 Liste! (VIDEO)

Na prvom ste mestu JT10 ove nedelje sa pesmom Ono što te neće i sa vašim, sada već karakterističnim, noisepop zvukom.. Predstavite nam pesmu malo... Između ostalog kažete – Moraćeš da voliš, i ono što te neće, dobro znam... Poenta je da ne treba po svaku cenu da jurimo nešto ili...
Napravili ste zaista pravi bum sa "novim zvukom u gradu". Jedan ste od retkih mladih bendova iz andergraund miljea koji je uspeo da se probije do šire publike, to jest izađe iz granica andergraunda. Možeš li da nam, kao vokal, basista i frontmen Artana, otkriješ tajnu?
Šta je najveći problem naše scene i bendova u Srbiji?
Ne znaju svi, ali ti si multitalentovani umetnik. Radio si i na filmu, imao više izložbi, putovao si svetom kao fotograrf, bio profa... Bogme, opasno bogata biografija.. Reci nam nešto više o svemu tome?
Da li zbog tvog umetničkog miksa nastupi Artana znaju da podsećaju i na neki art performans? Npr, imali ste mrežu u DOB... Inače, bila je baš dobra svirka. Bili smo, i naravno, super smo se proveli!
Dalji planovi Artana? ovde glasati za predloge koje smatrate najboljim biografiju vašeg benda,

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.