PROSLAVILI SMO S BRANKOM VESELINOVIĆ NJEN 100. ROĐENDAN: Njena poruka mladima nateraće vas da se OZBILJNO zamislite
Branka Veselinović, Foto: Stefan Kojić

ESPRESO INTERVJU

PROSLAVILI SMO S BRANKOM VESELINOVIĆ NJEN 100. ROĐENDAN: Njena poruka mladima nateraće vas da se OZBILJNO zamislite

Juče je u Narodnom pozorištu u Beogradu upriličena godišnja dodela nagrada za ličnosti životnog stila. Jedan od laureata je i naša proslavljena glumica, Branka Veselinović, koja je pre tri meseca napunila 100 godina i kao takva je u Ginisovoj knjizi rekorda kao nastarija aktivna glumica.

Objavljeno: 06.12.2018. 20:11h
  • 23

Ovim povodom popričali smo s njom, te je s nama podelila prve impresije nakon uručivanja ove prestižne nagrade.

- Ja toliko imam impresija da nekad ne znam kad su prve, kad su poslednje, kad su srednje. Još sam dobro, molim se Bogu. Pozivana sam svuda da zabavljam. Još se nisam povukla. Priznanje je i to što ja mogu. Ovo je jedan doživljaj – videti vas. Moj ceo život je posvećen teatru. Ja sam prvakinja Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a ovo (Narodno pozorište) je bila moja kuća. Ja imam sreću, snagu i volju, jer ako imaš volje, sutra će ti biti bolje. Zahvaljujem prirodi, Bogu i životu što mogu da i sa vama mladima kontaktiram i da vam dam neku izjavu o ljubavi, o radosti, o želji... - započela je živa legenda razgovor za Espreso, pa se osvrnula i na svoje godine.

foto: Stefan Kojić

- Ja sam svuda dobrodošla i niko ne pita "Koliko imaš godina?" To što ja imam 100 godina, to nije 100. Jeste, ali nije iz razloga što ih ja tako ne doživljavam. Zdrava sam, hodam, vežbam, plivam, mislim...

Kao nekoga ko ima čitav vek životnog iskustva, pitali smo je šta bi poručila mladima.

foto: Stefan Kojić

- Moja poruka je da ne treba odmah očekivati u lepoti, mladosti ili stvaralaštvu. Lako je vama, a šta da rade oni koji su u dubokoj provinciji, šta da rade oni koji su na Kosovu. Hrabrost, ljubav, dobrota – to je prvenstveno. Ja osećam odgovornost života, zato je za mene još uvek život prava divota. Malo zbilja, malo šala, srce sam vam svoje dala, od srca vam hvala. Voleće vas bez prestanka uvek vaša Ćosić Veselinović Branka - poentirala je diva srpskog glumišta.

Detalje našeg razgovora s Brankom Veselinović možete pogledati u nastavku:

Bonus video

JEDNOM SE ŽIVI, A JA TI NUDIM SAMO SEĆANJE... Dok se borila sa OPAKOM bolešću, Dona Ares je skupila SNAGU i otpevala poslednje, POTRESNE stihove! Duša će vam se raspasti kada čujete njen anđeoski glas

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media