CRVI ZA ESPRESO: Ja sam grandž dete i muzika s početka '90-ih najviše izlazi u mom sviranju, hteo ja to ili ne... (VIDEO)
Bend "Crvi", Foto: Espreso

beogradska rock senzacija

CRVI ZA ESPRESO: Ja sam grandž dete i muzika s početka '90-ih najviše izlazi u mom sviranju, hteo ja to ili ne... (VIDEO)

Debi album Crva "Piše nam se dobro" kao da je svojim nazivom predvideo njihovu budućnost na domaćoj rock sceni

Objavljeno: 14:36h
Marija Ivetić

Beogradska alternativna rock grupa Crvi je nakon svog prvenca "Piše nam se dobro" postigla neverovatno veliki regionalni uspeh i pobrala odlične kritike, zahvaljujući, kako sami priznaju, svojoj "energičnoj i pitkoj" muzici.

Damjan Babić (vokal, gitara) i gitarista benda Sergej Sokolov u intervju za Espreso.co.rs otkrili su da im je u planu snimanje novog materijala, a osvrnuli su se i na svoje početke, ali i kritike u kojima ih porede sa bendom Repetitor.

- Ne mislim da ličimo na Repetitor, slušam mahom stranu muziku, ja sam grandž dete i muzika koja se dešavala početkom devedesetih najviše izlazi u mom sviranju i u mom izrazu, hteo ja to tako ili ne. Bez obzira šta sam posle slušao mislim da se neke stvari uvuku baš na početku kad krenete da slušate muziku, tako da tu ima možda više Nirvane ili proto grandž bendova, nego što imam nameru da stvari tako zvuče - priča Damjan koji za sebe smatra da je situacionista kada je pronalaženje inspiracije u pitanju.

Gitarista i vokal Damjan Babić
Gitarista i vokal Damjan Babićfoto: Espreso

On se osvrnuo i na svoj porodični život koji za njega predstavlja jedan "oblak sreće" i pomaže mu da bude usmereniji nego što je bio ranije.

- Ne mislim da je nemoguće baviti se umetnošću i imati porodicu. Šta više, mislim da sam usmereniji i produktivniji sada nego ranije - kaže Damjan kojem se nije baš dopalo naše sledeće pitanje, a shvatićete i zašto.

Pogledajte ceo intervju sa Crvima:

Bonus video:

DUBIOZA KOLEKTIV ZA ESPRESO: Ne ide nam na bolje, granice Apsurdistana se sve više i više šire!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.