DUBIOZA KOLEKTIV ZA ESPRESO: Ne ide nam na bolje, granice Apsurdistana se sve više i više šire! (VIDEO)
Vedran Mujagić u intervjuu za Espreso.rs, Foto: Espreso.co.rs

dubioza o svom novom albumu i stanju na balkanu

DUBIOZA KOLEKTIV ZA ESPRESO: Ne ide nam na bolje, granice Apsurdistana se sve više i više šire! (VIDEO)

Sve naše pesme su apsolutno primenjive i u Srbiji i u Hrvatskoj i u Sloveniji, a i šire, priča basista grupe Vedran Mujagić

Objavljeno:
Marija Ivetić

Najpopularniji bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv sredinom novembra objavio je novi, deseti po redu album pod nazivom "Pjesmice za djecu i odrasle", album - lektiru koju bi svako od nas trebalo da pročita.

Dubioza je na svom novom albumu ugostila bend Helem Nejse na pesmi "Pionirska", u pesmi "Autopilot" pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a singl "Treba mi zraka" doneo je pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Kao i u poslednjih deceniju i po svog postojanja, Dubioza se bavi društveno-sociološkim temama, doduše manje nego do sada, pa je

basista grupe Vedran Mujagić otkrio za Espreso.co.rs zašto je to tako i da nije možda njima, kojim slučajem, baš kao i nama (shvatate ironiju) krenulo na bolje.

- Ne ide nam na bolje, ali kad iz albuma u album pokušavate da ispričate iste priče, a realno potreba da se priča o tim stvarima nije prestala, tražite neki drugi ugao iz kojeg biste mogli da ih ispričate. Možda je na ovom albumu malo ličnija perspektiva, malo više polazimo od sebe, a malo manje upiremo prstom u druge koji su uzrok svih problema, valjda u cilju da sami sebi kažemo da promena treba da krene od nas samih, pa onda da menjamo društvo - priča Vedran i objašnjava na koju temu bi se posebno osvrnuo da živi u Srbiji:

Svi smo mi deo Apsurdistana
Svi smo mi deo Apsurdistanafoto: Espreso.co.rs

- Sve te pesme su apsolutno primenjive i u Srbiji i u Hrvatskoj i u Sloveniji, a i šire. Već smo pre par godina definisali granice tog Apsurdistana u kojem se dešavaju sve te priče i koje su puno šire od ovih balkanskih prostora, a nažalost, šire se svakim danom sve više i više, tako da, umesto da se taj Apsurdistan smanjuje, naše pesme postaju sve razumljivije ostatku sveta.

Pogledajte šta nam je sve Vedran ispričao u intervju:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.