BOLESNA ŠTENAD ZA ESPRESO:  Najveći problem čoveka u Srbiji je kratko pamćenje, a za Vulinovu tetku Isus treba da pita tužilaštvo (VIDEO)
Foto: Atila Sabo

štenci o stanju u društvu

BOLESNA ŠTENAD ZA ESPRESO: Najveći problem čoveka u Srbiji je kratko pamćenje, a za Vulinovu tetku Isus treba da pita tužilaštvo (VIDEO)

U intervjuu za Espreso.co.rs, Štenci su pričali o svojim pesmama, problemima, aferama, a na kraju smo došli i do Vulinove tetke

Objavljeno: 15:12h
Marija Ivetić

Beogradski punk bend Bolesna štenad postoji više od pola decenije, sebe nazivaju jednim od vizuelno najružnijih bendova u regionu i neobični su u svakom smislu.

Ipak, ne svira lep nego uporan, a ovaj bend mnogo toga pametnog ima i da kaže. U intervjuu za Espreso.co.rs, Štenci su pričali o svojim pesmama, problemima, aferama, a na kraju smo došli i do Vulinove tetke.

U pesmi "Multietnička atrakcija" kažete da Vas nerviraju Cane iz Partebrejkersa, Oliver iz KKN-a, Timbe, Đole David, Đule Van Gog i mnogi drugi, pa nas zanima što Vas svi oni iritiraju i koga to generalno od muzičara ne možete očima da vidite?

Pa ne pominjemo baš sve gore navedene, samo one u koje smo zaljubljeni. A očima ne možemo videti one koji ne postoje, jer ne gledamo te tv kanale.

Koga biste od naših političara ubacili u gore pomenutu pesmu?

Ni jedna pesma ne zaslužuje da bude opterećena takvim nekim likovima.

Je l' stvarno ne plaćate pretplatu za Infostan i prespojili ste brojilo, kao što kažete u Vašem hitu? Imate neku vezu u Elektrodistribuciji ili ste možda u nekom deal-u sa vladajućim partijskim strukturama?

Ne plaćamo ništa. To možda podseća na tajkun stil, ali ipak nemamo veze u vladajućim strukturama. Naši računi su zanemarivo mali i neverovatno redovni.

Znamo da je Vaš gitarista Kiza Seljak automehaničar po profesiji? Šta ste Vi ostali?

Svi ostali uključujući i Seljaka žive od muzike, možda ne u materijalnom smislu, ali žive. Imamo i neke plaćene antihobije.

Koliko često imate svirke i koje uslove Vam postavljaju vlasnici klubova? Da li može da se živi od rokenrola?

Svirke tempiramo prema našim psiho-fizičkim mogućnostima. Uslovi u klubovima su na domaćem nivou. Od muzike se može živeti, ako ovladate solarnom jogom to će isto pomoći.

Devedesetih za vreme Miloševića, pojavili su se mnogi rokenrol bendovi, pa je taj pravac zamro u jednom periodu. Danas smo svedoci da rokenrol ponovo dobija na popularnosti. Da li to znači da je povezan sa krizom u zemlji ili je u pitanju nešto drugo?

Točak vremena se okreće, rokenrol se vraća iz mnogo razloga, nezadovoljstvo je jedan od njih, ali i prezasićenost đubretom koje se svakodnevno servira kao mejnstrim.

U Vašim tekstovima opisujete svakodnevne probleme običnog čoveka. Koji je Vaš najveći problem i koji je objektivno gledano najveći problem čoveka u Srbiji?

Najveći problem čoveka u Srbiji je kratko pamćenje i ostali njegovi sugrađani. Naš najveći problem u bendu je Kiza Seljak i preskupi časovi klavira koje uzima.

Pre nekoliko godina dali ste zvaničnu izjavu povodom afere mleko i tom prilikom informisali javnost da mleko nije otrovno. Koji je Vaš znanični stav povodom afere Jajinci i napada na premijera Vučića? A povodom afere Sava Mala?

Posle afere sa mlekom prestali smo da komentarišemo unutrašnju politiku. Pratimo samo vesti iz sveta.

Znate li možda, kojim slučajem, šta se dešava sa Vulinovom tetkom?

To pitanje treba da postavi Isus tužilaštvu, naravno kad i ako se vrati.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.