BJELOGRLIĆ ISKRENO: Treba da izađemo i kažemo: Ne želimo da živimo u društvu u kome se ovo dešava! OVO JE SVEOPŠTE ZASELJAČENJE!
Foto: Fonet

otvoreno

BJELOGRLIĆ ISKRENO: Treba da izađemo i kažemo: Ne želimo da živimo u društvu u kome se ovo dešava! OVO JE SVEOPŠTE ZASELJAČENJE!

O seriji koja je postala hit, nedovršenoj generaciji kojoj pripada, kompromisima koje je napravio, glumcima koji se troše na binama političara, ćerki koja demonstrira, ali i svojoj odluci kada će i kako da uđe u politiku...

Objavljeno: 11:40h

U tranziciji je nestala srednja klasa i građansko društvo. Sve te serije su se bavile srednjom klasom. Kako danas da zamisliš Gigu Moravca iz "Boljeg života" koji kao činovnik u nekoj banci, sa ženom profesorkom latinskog, živi u salonskom stanu sa troje dece? Danas je to nezamislivo! Ta promena društva je jedan deo problema, a drugi je sveopšte zaseljačivanje. Ono traje godinama i kontinuirano bez obzira na to ko je na vlasti, kazao je u ekskluzivnom intervjuu za Nedeljnik režiser, glumac i producent Dragan Bjelogrlić, čija je serija "Senke nad Balkanom" potukla sve rekorde gledanosti proteklog vikenda.

POSLE ŽURKE NA PODU JE OSTALA DA LEŽI ODSEČENA GLAVA ŽENE DRŽAVNOG TUŽIOCA: O ovoj sceni danas priča cela Srbija (VIDEO)

- Mene najviše boli što smo mi jedna od retkih zemalja koje bi mogle da imaju odgovor na kulturnu kolonizaciju. Imamo autentičnu kulturu, veliko nasleđe u filmu i TV serijama. A mi se upravo tu predajemo - kazao je Bjelogrlić.

foto: Stefan Jokić

Devedesetih je, kazao je Bjelogrlić, postojao obračun sa pozicije profesije.

- Sada je nastao haos i neshvatanje pozicije s koje treba da delujemo. Ja na primer mislim da su 'Senke nad Balkanom' najbolji odgovor na sveopštu primitivizaciju koja se dešava poslednjih godina. Ovako imamo situaciju u kojoj se elita pomirila da je na terenu izgubila bitku od primitivaca, po kafanama i intervjuima se zgražavaju nad primitivizmom, pričaju o genijalnim serijama koje su gledali na HBO-u, Netflixu ili Amazonu, i valjda se nadaju da će neki novi političari to da promene. To je iluzija. Samo mi sami možemo to da promenimo i bijemo bitku - rekao je Bjelogrlić.

foto: Printskrin/Youtube/TVVIJESTI PODGORICA

- Kad bi sva esnafska udruženja - a mislim na: udruženje umetnika, advokatsku komoru, Srpsko lekarsko društvo itd. - zauzela jasan stav prema društvu u kome žive, pa kada se desi nešto kao Savamala, bilo bi drugačije, rekao je u velikom intervjuu za Nedeljnik režiser i producent Dragan Bjelogrlić, čija je nova serija "Senke nad Balkanom" potukla sve rekorde gledanosti.

GLEDAOCI RTS ŠOKIRANI Pogledajte eksplicitne scene seksa, da li je SRBIJA spremna na ovo? JESTE!

- Izađemo svi i kažemo: 'Ne želimo da živimo u društvu u kome se ovo dešava.' Nećemo da radimo. Glumimo. Šta će nam partije za to? Izađemo kao građani bez obzira na političku opciju, i kažemo da ne želimo da živimo u društvu u kojem neko izađe noću i sruši nešto. Zvuči kao bajka, ali tako stvari funkcionišu u mnogim civilizovanim i naprednim zemljama - rekao je Bjelogrlić u intervjuu.

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.