OTVOREN NOVI MUZEJ U BEOGRADU! Različit je od svih u kojima ste bili! (FOTO)
Foto: Espreso

u švajcarskoj rezidenciji

OTVOREN NOVI MUZEJ U BEOGRADU! Različit je od svih u kojima ste bili! (FOTO)

Muzej je otvorio ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge
Objavljeno: 16:19h

U Beogradu je danas u privremenoj rezidenciji švajcarskog ambasadora otvoren Museum of the Point of View (Muzej tačke gledišta), jedinstven u svetu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Muzej, kreacija umetnika Žana-Danijela Berklaa, doživeo je svoju 94. inkarnaciju upravo u glavnom gradu Srbije (pre ovoga je 93. puta otvaran u raznim gradovima sveta).

foto: Espreso

- Specifičnost ovog muzeja je u tome što je to jedini muzej bez zidova, jedini muzej bez izloženih slika, skulptura... To je muzej tačke gledišta - objasnio je ambasador Švajcarske Filip Ge koncept muzeja u kojem posetioci sami biraju svoju perspektivu, gledajući sa terasa rezidencije na Savu, Dunav i druge delove grada koji simbolizuje spoj Istoka i Zapada.

Na otvaranju su, pored domaćina ambasadora Filipa Gea i njegove supruge Fransoaz, bili i predstavnici diplomatskog kora, umetnici, predstavnici medija i istaknuti akteri društvenog života Beograda.

foto: Espreso

Autor Žan-Danijel Berkla došao je na ideju o Muzeju tačke gledišta kad mu je izgoreo atelje, sa slikama koje su činile njegov životni rad. Tada je počeo da razmišlja o distinkciji opredmećenja umetničkog dela i onog što dovodi do stvaranja umetničkog dela.

foto: Espreso

Muzej će imati ukupno 100 otvaranja. Ovo 94., u Beogradu, je jedno od poslednjih u istoriji muzeja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.