Možete li da pobedite u kvizu jednog istraživača? Evo kako to da saznate! (FOTO)
Foto: Promo

Opametite se

Možete li da pobedite u kvizu jednog istraživača? Evo kako to da saznate! (FOTO)

Sedma Noć istraživača zakazana je za 30. septembar, od 17 do 22 časa. Pod sloganom “Istraži, prikaži, znanje potraži” u Srbiji će učestvovati 11 gradova, a savremenim migracijama baviće se i prestonica
Objavljeno: 16:20h

U Beogradu na Kalemegdanu, na Savskom šetalištu, kod fontane “Borba”, Muzeju Vuka i Dositeja, Francuskom institutu i Baranoya Caffe Baru istraživači će na otvorenom predstaviti sebe i svoje ideje u novim, atraktivnim i interaktivnim programima koji su prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju predznanje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na centralnoj lokaciji, Savskom šetalištu na Kalemegdanu, iz najrazličitijih istraživačkih uglova svi posetioci će imati priliku da sagledaju fenomen migracija.

foto: Promo

U Baranoya caffe bar (Nikole Spasića broj 3) organizatori Noć istraživača pozivaju sve one koji vole kvizove, da se oprobaju u takmičenju protiv ekipe naučnika. Pored dobre zabave sve posetioce koji pokažu znanje očekuju i pokloni!

Četiri ćoška, EU, Evo, Viki i Lokalni, poput četiri strane sveta, simbolično će označiti neobuzdane migracije ideja, znanja i evropskih vrednosti u svim pravcima i smerovima.

Kroz EU ćošak, u Francuskom institutu i na Savskom šetalištu, svi zainteresovani dobiće priliku da prate naučne i lične priče istraživača i saznaju kako je moguće uz pomoć Evropske unije ispuniti naučne snove. Istraživanje različitih naučnih fenomena - i u EU i u Srbiji, uz pomoć različitih stipendija i evropskih projekata, predstaviće naši uspešni i mladi istraživači.

foto: Promo

Evo ćošak, smešten kod fontane "Borba" na Kalemegdanu, kroz igru, razgovore i kviz upoznaće posetioce Noći istraživača sa teorijom evolucije kao i zašto su migracije važne za neku vrstu.

Lokalni ćošak, takođe kod Borbe na Kalemegdanu, vodi do istraživača različitih uzrasta i njihovih različitih putanja koje inspirišu generacije mladih, osvetljavaju lokalne probleme i podsećaju na važnost nauke u svakodnevnom životu.

Kako postati član velike zajednice koja svakodnevno doprinosi kreiranju slobodnog znanja i sakupljanju pouzdanih izvora informacija koji su dostupna celom svetu, jeste pitanje na koje će odgovor dobiti svi oni koji posete Viki ćošak, smešten u Muzeju Vuka i Dositeja.

foto: Promo

11. Evropska Noći istraživača, održaće se u više od 250 gradova a ova manifestacija ima za cilj da pre svega mladima, približi posao istraživača i ukaže na sve načine na koje hrabri naučnici menjaju svet na bolje. U prošlogodišnjoj, jubilarnoj, desetoj Noći istraživača učestvovao je 1,1 milion građana zajedno sa 18.000 istraživača u 280 gradova Evrope i sveta.

Koordinator ReFocuS projekata Noći istraživača u Srbiji je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ sa partnerima: Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Centrom za promociju nauke i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kragujevca.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.