MARKUS HISLAJTNER U PARKU SKULPTURA MUZEJA SAVREMENE UMETNOSTI: Efekat pregleda - Zemaljska kontrola
Foto: MSU

skulptura

MARKUS HISLAJTNER U PARKU SKULPTURA MUZEJA SAVREMENE UMETNOSTI: Efekat pregleda - Zemaljska kontrola

U Parku skulptura, ispred Muzeja savremene umetnosti , 2.oktobra u 17 časova otpočeće jednogodišnji međunarodni projekat "Efekat pregleda", čiji su kustosi i koordinatori Blanka de la Tore (Španija) i Zoran Erić (Srbija, MSUB), a u čiju realizaciju su uz umetnike iz svih delova sveta uključene i muzejske institucije. Sve njih okupila je potreba da se uspostavi ekološka pravda, odnosno zabrinutost za budućnost planete.

Objavljeno: 10:18h

Reč je o svojevrsnoj prethodnici velike izložbe, koja će pod krov MSUB dovesti radove više od pedeset umetnika, koja će ispred zdanja na Ušću predstaviti skulpture, instalacije, murale, a iz grada Gvatemale, od 18 časova, prenosiće se performans umetnice Regine Hoze Galindo.

Radovi u toku „Efekat pregleda” ~ Work in progress “Overview Effect” art work: “Ground Control – Joining the Earthworms”...

Posted by MSUB / MoCAB on Wednesday, 30 September 2020

Ostali umetnici, zastupljeni u uvertiri "Efekat pregleda" su Anka Benera i Arnold Estefan, Markus Hislajtner, Kinga Kjelžinska, Tomas Kolbengtson, Elena Laveles, Tea Makipa, Meri Metingli, Ana Moreno, Branislav Nikolić, irko nikolić, PSJM, Škart, Mariele Videler, Tanja Vujinović.

Bonus video:

espreso.co.rs/novosti.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.