Predavanje o Sorentinu na kanalu Galerije Matice srpske
Foto: Printscreen

onlajn predavanje

Predavanje o Sorentinu na kanalu Galerije Matice srpske

Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića odlučile su da manifestaciju Leto na Trgu galerija 2020. odlože do septembra, usled pogoršanja zdravstvene situacije u zemlji i novih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Objavljeno: 16:33h

Izložba "Inspirisani Italijom" u Galeriji Matice srpske otvorena je još početkom marta, a prateći program, sa čijom realizacijom je početo tokom meseca juna, premešta se u virtuelni svet, kako publici ne bi uskratili predavanja i stručna tumačenja.

Ovog petka u 19.00 sati biće održano predavanje "Paolo Sorentino: Univerzalni jezik umetnosti", kom će u skladu s poslednjim preporukama moći da prisustvuje najviše 10 ljudi, ali će ujedno biti emitovano i onlajn.

Nikola Ivanović, istoričar umetnosti i kustos Galerije Matice srpske, analiziraće uvodne špice dva Sorentinova ostvarenja "Mladi papa" i "Novi papa", koje su nosioci glavnih ideja obe sezone.

Sorentino često citira istoriju umetnosti, a prepoznatljiva likovna ostvarenja sastavni su deo inscenacije.

Međutim, na koji način ih koristi, interpretira i šta želi da kaže gradeći pojedine likove, njihove odnose sa drugim akterima ili situacijama jedno je od nosećih pitanja ovog predavanja.

Prisustvo na pratećem programu može se rezervisati popunjavanjem elektronskog upitnika, a svi ostali zainteresovani posetioci imaće mogućnost da predavanje naknadno, nakon postavljanja, preslušaju na njihovom Jutjub kanalu.

Realizaciju manifestacije Leto na Trgu galerija 2020. omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Bonus video:

espreso.co.rs/tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.