Otvaranje izložbe Ane Golović "Unutrašnja opasnost" u galeriji Art For All u sredu 17. juna
Foto: Promo

ART Scena

Otvaranje izložbe Ane Golović "Unutrašnja opasnost" u galeriji Art For All u sredu 17. juna

Uloga žene i njena osećanja u stanjima napuštenosti, bespomoćnosti, anksioznosti su glavna tema ove izložbe. Ženski aktovi na velikim formatima smešteni su u prostore koji su mirni ali i napušteni. Nazivi slika na ironičan i satiričan način još jasnije dopunjuju predstavljene situacije.

Objavljeno: 15:44h

Samostalna Izložba umetnice Ane Golović „Unutrašnja opasnost", biće otvorena u galeriji Art For All u Beogradu, Kralja Petra 4a od 17. do 25. juna 2020. godine.

foto: Promo

Ana je akademske studije završila u Novom Sadu i svoj rad prikazivala je na mnogobrojnim svetskim samostalnim i grupnim izložbama. Beogradskoj publici predstaviće se serijom slika koje odišu akademskim realizmom sa ženskom figurom kao centralnim motivom. Uloga žene i njena osećanja u stanjima napuštenosti, bespomoćnosti, anksioznosti su glavna tema ove izložbe. Ženski aktovi na velikim formatima smešteni su u prostore koji su mirni ali i napušteni. Nazivi slika na ironičan i satiričan način još jasnije dopunjuju predstavljene situacije.

foto: Promo

Galerija Art For All posle perioda izolacije nastavlja sa svojim konceptom predstavljanja savremenih likovnih umetnika i poziva publiku na druženje .

foto: Promo

Unutrašnja opasnost je deo slikarskog ciklusa Rečnik straha likovne umetnice Ane Golović. Rečnik slikarke Ane Golović vrlo eksplicitno izdvaja pojmove tela, tačnije, obnaženog ženskog tela, samoće, klonulosti koje pokazuju posture njenih ženskih subjekata čije telo je gotovo uvek isisane snage, oslonjeno na prostor i objekte u njemu, u gestu označeno kao devastirano telo koje se predaje, potom pojmove prostora koji su kavezi egzistencije pomenutih ženskih subjekata. Njeni aktovi su rađeni realistično, što omogućava uznemirujući prikaz pozicioniranja ljudske telesnosti u odnosu na prostor u koji je smešta kao sliku „pada“ i „poraza“, a reč je zapravo o telu savladanom strahovima i anksioznostima.

foto: Promo

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.