Prodati „Mona Lizu” za 50 milijardi evra i pretvoriti je u kripto valutu
Foto: Wikimedia

bizarno

Prodati „Mona Lizu” za 50 milijardi evra i pretvoriti je u kripto valutu

Ideja Stefana Distingina, direktora kompanije „Fabernovel”, da bi država Francuska trebalo da proda „Mona Lizu”, čuvenu sliku Leonarda da Vinčija i najvredniji Luvrov eksponat, za 50 milijardi evra kako bi pokrila gubitke izazvane krizom tokom pandemije virusa korona uzburkala je svetske medije.

Objavljeno: 17:29h

Predlog o „prodaji porodičnog zlata” on je izneo u jednom intervjuu, otišavši i korak dalje – izlažući i ideju po kojoj bi države mogle da razmenjuju ovu sliku kao novu formu kripto valute.

„Kao preduzetnik i poreski obveznik svestan sam da će nas milionski gubici tek koštati. Očigledna reakcija bila bi prodaja vredne imovine po najvećoj mogućoj ceni. Sliku je lako transportovati i predati. A mi imamo mnogo slika… U 2020. moramo da pronađemo novac. Cena mora da bude nenormalna da bi cela operacija imala smisla. Rečeno mi je da je moja procena o 50 milijardi evra za ’Mona Lizu’ preterana ali mi niko nije dao prave kontraargumente”, rekao je Distingin, a prenosi Independent.

U najmanju ruku neobična razmišljanja ovog rukovodioca iz domena tehnološkog biznisa verovatno će izazvati mnoge komentare.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.