Vanredna rasprodaja umetnosti
Foto: Promo

art scena

Vanredna rasprodaja umetnosti

Šok zadruga, usled posledica koje je prouzrokovala pandemija korona virusa, organizuje Vanrednu rasprodaju umetnosti od 17. do 31. maja, u cilju podrške lokalnoj umetničkoj sceni i sopstvenim galerijskim aktivnostima.

Objavljeno: 18:49h

Ljubitelji umetnosti pozvani su da se u centralnoj galeriji Šok zadruge (Zmaj Jovina 22) upoznaju sa umetničkim delima više od 30 autora i autorki, dok je za zainteresovane, koji fizički ne mogu da posete galeriju, priređen katalog umetničkih dela i digitalnih printova u PDF formatu. S obzirom na delikatnost situacije u vezi sa virusom Covid-19, posetioci su pozvani da se pridržavaju propisanih bezbednosnih mera i da u galeriju ulaze sa zaštitnim maskama i rukavicama.

“Proglašenje vanrednog stanja praćeno restriktivnim merama promenilo je način funkcionisanja svih kulturnih institucija i radnika u kulturi. Bez obzira na zvanično ukidanje vanrednog stanja, situacija u kulturi ostaje vanredna posebno usled sporih mera instuticija zaduženih za kulturu i umetnost. Tim povodom, a svesni finansijskog disbalansa, imate priliku da kupite umetničke radove prema vandrednim cenama i da time podržite budući rad i angažman umetnica/ka koje galerija zastupa”, poručila je Šok zadruga, koja za one malo ambicioznije predstavlja umetnike i na globalnoj platformi Artsy, na kojoj je moguće pogledati selektovane radove i upoznati se sa radnom biografijom njihovih autorki/autora.

foto: Promo

Početak Vanredne rasprodaje umetnosti ujedno je i proslava 27-godišnjice MMC Led art, a tim povodom proglašeni su i dobitnici Vanrednog konkursa Šok zadruge na temu (samo)izolacije.

Izvanredna komisija Šok galerije u sastavu: Nikola Džafo, Željko Grulović, Andrea Palašti, Izabela Mašić i Nemanja Milenković, na vanrednom zasedanju donela je vanrednu odluku o šest vanrednih nagrada: Elvedinu Šemsoviću jer je u vanrednim uslovima do početka policijskog časa uspeo da pređe izvanrednu kilometražu zbog vanrednog “ulova”, Vanii Janković jer se zalaže za izvanrednu brigu o ugroženima, Milici Grbić za vanredni dizajn žurke na koju smo svi pozvani, Nenadu Bračiću za vanredni doprinos karantinskim uslovima, Atini Gajdoš za izvanredno komentarisanje publike i Gojku Dutini za izvanredno lajkovanje publike.

Šok zadruga zahvalila je svima na izvanrednim prijavama u vanrednim uslovima na njen vanredni konkurs.

Izvanredna nagrada svim varedno nagrađenima je majica Šok zadruge, umetnički digitalni print i skicenblok (radove je moguće pogledati na Facebook i Instagram stranicama Šok zadruge).

Vanredna rasprodaja umetnosti traje do kraja meseca od utorka do subote od 14 do 18 sati.

espreso.co.rs/seecult.org

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.