15. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture - BINA 2020. odložena za 2021.
Foto: Promo

arhitektura

15. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture - BINA 2020. odložena za 2021.

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA), čije je 15. izdanje bilo planirano od 7. do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, odložena je za 2021. godinu zbog situacije nastale zbog pandemije koronavirusa.

Objavljeno: 16:58h

Budući da pandemija virusa COVID-19 jako brzo eskalira, organizatori manifestacije BINA 2020 - Društvo arhitekta Beograda i Kulturni centar Beograda saopštili su da da nisu u mogućnosti da u ovim okolnostima i u predviđenom terminu realizuju program, zbog čega su morali da donesu odluku o odlaganju programa BINA 2020 za sledeću godinu.

BINA je trebalo da bude održana tokom maja u KCB-u, na Trgu Republike - platou ispred KCB-a, Galeriji Kolektiv, Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, BINA paviljon u- dvorište grafičkog odseka FLU, kao i na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

BINA je prošle godine održana na temu “Pozitivno/aktivno”, pruživši uvid u vrednosti, savremena tumačenja i naznake mogućih novih namena arhitekture nastale u periodu modernizma, viđena očima Y generacije (milenijalci). Istovremeno, kroz različite formate (izložbe, predavanja, filmove i instalacije), BINA je predstavila savremenu arhitektonsku praksu koja nastaje u potpuno drugačijem društvenom, političkom i tehnološkom kontekstu, čije su osnovne karakteristike: brzina, diktat kapitala, fleksibilnost i transdisciplinarnost.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.