Predavanje arh. Predraga Milutinovića "Arhitektura između emocija, očekivanja i interesa"
Dnevni centar za decu sa specijalnim potrebama Sunce, Bežanijska Kosa, Beograd, Foto: Promo

arhitektura

Predavanje arh. Predraga Milutinovića "Arhitektura između emocija, očekivanja i interesa"

Da li arhitekta može uticati na društvene promene?

Objavljeno: 17:12h

Arhitekta Predrag Milutinović održaće 31. oktobra u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda predavanje na temu “Arhitektura između emocija, očekivanja i interesa” kojim će pokušati da pojasni kakva je arhitektura danas i kakav je položaj arhitekte i njegov uticaj na društvo.

Enterijer fabrike Zumtobel, Niš
Enterijer fabrike Zumtobel, Nišfoto: Promo

Da li arhitekta može uticati na društvene promene? Koliko su moralni međuodnos i međuzavisnost investitora, korisnika i stvaraoca u procesu koncipiranja i nastanka objekta? Kakva su očekivanja i interesi učesnika procesa? Koliko su emocije važne u stvaralačkom procesu? Koliko je važan dijalog učesnika, a koliko dijalog sa samim sobom? Kako doći do harmonije, kako se ostvaruje balans posmatrajući projekat kroz različite kontekste, interesa, očekivanja i emocije? To su neka od pitanja koja su u fokusu Milutinovićevog izlaganja, kojim će pokušati da pojasni i kako uskladiti odnos svih učesnika procesa, i to kroz prizmu različitih projekata, sa posebnim osvrtom na objekte specijalizovane namene i objekte za osobe sa invaliditetom.

Paraolimpijski centar Iskra, Kragujevac
Paraolimpijski centar Iskra, Kragujevacfoto: Promo

Predrag Milutinović (1975) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a autor je više javnih, poslovnih, individualnih i kolektivnih stambenih objekata, kao i objekata specijalne namene. Dobitnik je značajnih nagrada i priznanja za svoje projekte. Učesnik je javnih i pozivnih konkursa na kojima je ostvario zapažene rezultate. Praksu od 2016. razvija kroz Arhitektonski studio Mapa Architects, čiji je osnivač.

Osim projektovanjem, bavi se i procesima razvoja investicija, rukovođenja i koordinacije projektovanja i izgradnje velikih objekata i kompleksa.

Dela su mu objavljivana u štampanim i elektronskim medijima. Radovi su redovno u selekciji Salona arhitekture u Beogradu i Salona DaNS u Novom Sadu.

Vila Krasica, Istra
Vila Krasica, Istrafoto: Promo

Učesnik je brojnih žirija u oblasti arhitrekture i umetnosti (Salon Arhitekture u Beogradu, Stručni savet za pripremu nastupa Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2018/2020).

U razgovoru, koji počinje u 19 sati, učestvuje i Zorica Savičić.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.