Berlinska umetnička scena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine
Foto: Promo

ART Scena

Berlinska umetnička scena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Izložba "Ne naginji se kroz prozor" predstaviće radove četrnaest umetnika Kolonije Veding - mreže nezavisnih umetničkih prostora Berlina

Objavljeno:

Ne naginji se kroz prozor | Do not lean out Kolonie Wedding – Savremena umetnost iz Berlina

Otvaranje: petak | 18.10.2019. | 19h Trajanje: 18.10.–15.11.2019. | Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Umetnici: Jovan Balov, Jan Bejšovec, Archi Galentz, Pablo Hermann, Patrick Huber, Henrik Jacob, Karen Koltermann, Ute Lindner, Daniel Sambo-Richter, Karen Stucke, Kata Unger, Veronika Witte, Andreas Wolf. Izložbom “Ne naginji se kroz prozor” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine predstaviće se radovi četrnaest umetnika Kolonije Wedding, mreže povezanih i slobodnih umetničkih prostora u Berlinu. Naslov izložbe upućuje da od petka 18.10. sa duhom Berlina u MSUV dolazi nešto rizično, nedozvoljeno, napuštanje poznatog, neočekivano.

Wedding Kolonija se sastoji od dvadeset tri prostora za projekte u okolini ulice Soldiner. Obično desetak prostora poslednjeg petka u mesecu otvara nove izložbe. Prostori su blizu jedan drugog, te je publika u mogućnosti sve da ih obiđe. Tada se može videti pomalo bizarna slika umetnika iz Berlina u umetničkom prostoru koji vode osobe iz Poljske i Hrvatske, a zatim posetiti finski prostor i videti grupna izložba iz Finske, otići do portugalskog člana Kolonije i pogledati izložbu video-umetnosti brazilskog umetničkog kolektiva ili eksperimentalnu instalaciju njujorških umetnika u drugom prostoru, a u trećem crtača stripova iz Izraela.

Kolonija Veding osnovana je kao neprofitna organizacija nazvana po Vedingu, delu Berlina u kome se nalazi i po Koloniestrasse, ulici u kojoj je bila prva kancelarija organizacije.

Bonus video:

Espreso Live Session #8: Baobab


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.