Poznati ŠPANSKI MURALISTA Sebastijan Velasko na festivalu REKONSTRUKCIJA
Rad Sebastijana Velaska, Foto: Ian Cox

najava

Poznati ŠPANSKI MURALISTA Sebastijan Velasko na festivalu REKONSTRUKCIJA

Radio je murale širom sveta, a na ex-Yu prostorima je poznat po radovima inspirisanim jugoslovenskom pop kulturom

Objavljeno:

Sebastijan Velasko, zvezda međunarodne street art scene, oslikaće mural u okviru Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija”, koji se održava u javnim prostorima Dorćola i dvorištu OŠ „Kralj Petar I“ od 6. do 8. septembra 2019. godine.

Velasko je muralista iz Španije i jedan od najaktivnijih evropskih uličnih umetnika. Crtanjem se bavi još od 2004. godine. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Bilbau i izlagao na brojnim individualnim i grupnim izložbama. Radio je murale širom sveta, a na ex-Yu prostorima je poznat po radovima inspirisanim jugoslovenskom pop kulturom. Inspiraciju za svoje murale pronalazi uvek u lokalnom kulturnom kontekstu, pa će tako biti i ovoga puta kada bude slikao u Beogradu.

Učešće Sebastijana Velaska na Festivalu umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ pomogao je „Acción Cultural Española“ uz podršku Instituta Servantes u Beogradu.

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ se ove godine održava po drugi put u javnim prostorima na Dorćolu, kao i u dvorištu OŠ Kralj Petar I od 6. do 8. septembra pod sloganom koji poziva na zajedničko delovanje – „Ajmo napolje“.

Posle prošlogodišnjeg izdanja festivala u uzbudljivoj zgradi nekadašnje „Beobanke“, umetnički sadržaji „izlaze“ u javne prostore, a ideja organizatorki i organizatora je da umetnost uvedu u svakodnevni život kroz: murale i druge likovne intervencije, instalacije u prostoru, izložbe ulične fotografije, umetničke radove za „udomljavanje“, debatni program, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #7: Daniel Kovač (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.