Festival REKONSTRUKCIJA otvorio konkurs za oslikavanje MURALA
Oslikavanje murala, Foto: Ana Danilović

za mlađe od 35

Festival REKONSTRUKCIJA otvorio konkurs za oslikavanje MURALA

Šansa za mlade talente

Objavljeno:

Organizatori i organizatorke Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ upućuju poziv vizulenim umetnicima i umetnicama iz Srbije koji imaju do 35 godina da se prijave na konkurs za oslikavanje murala. Pobedničko rešenje biće izvedeno u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala koji se održava u javnim prostorima na Dorćolu, kao i u dvorištu OŠ „Kralj Petar I“ od 6. do 8. septembra pod sloganom „Ajmo napolje“.

Rekonstrukcija
Rekonstrukcija foto: Ognjen Ranković

Konkurs je otvoren za pojedince/ke, kolaboracije i kolektive, a prijava treba da sadrži: idejno rešeje murala sa eksplikacijom (dimenzije zida su: 3m visina i 2,5m širina), kratku biografiju i fotografije tri ranije realizovana zidna rada. Navedeno je potrebno poslati u jednom PDF dokumentu imenovanom imenom i prezimenom autora/ke ili kolektiva, ne većim od 5MB. Prijave slati na: konkurs@festivalrekonstrukcija.com, sa naznakom „Konkurs za murale” do 20. avgusta.

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ uvodi umetnost u svakodnevni život kroz: murale i druge likovne intervencije, instalacije u prostoru, izložbe ulične fotografije, umetničke radove za „udomljavanje“, debatni program, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva. Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće više od 50 autora i autorki iz različitih umetničkih disciplina, a svi sadržaji biće besplatni.

BONUS VIDEO: DANIEL KOVAČ: Ko ima zanat, taj ima čemu da se nada (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.