Kako sastaviti tekst o sopstvenoj umetnosti? Praktični saveti na mentorskoj radionici Jovane Stokić
Ilustracija, Foto: Promo

U10 POZIVA

Kako sastaviti tekst o sopstvenoj umetnosti? Praktični saveti na mentorskoj radionici Jovane Stokić

Druga po redu radionica za studente i postdiplomce o diskurzivnoj prezentaciji umetničke prakse

Objavljeno:

Umetnički prostor U10 poziva sve motivisane studente umetnosti i mlade umetnike koji se prijavljuju na konkurse, stipendije, rezidencijalne boravke i dalje studije, kao i sve one koji žele da poboljšaju svoje artist stejtemente, da u petak, 19. jula od 18:00h dođu na mentorsku radionicu s istoričarkom umetnosti i kustoskinjom Jovanom Stokić. Jovana Stokić, koja se bavi likovnom kritikom, teorijom umetnosti i kustosiranjem, će prvo govoriti o svojim iskustvima, kao i o dilemama i debatama o načinima na koje se piše o sopstvenoj umetničkoj praksi, a zatim će sa studentima i postdiplomcima proći kroz njihove stejtmente i individualno im pomoći da ih preprave i poboljšaju. Radionica će se održati u petak, 19. jula od 18:00 do 20:00h u Umetničkom prostoru U10, koji se nalazi na adresi Kosovke devojke 3.

Prijave za radionicu nisu potrebne. Poželjno je da učesnici donesu svoje unapred pripremljene umetničke stejtmente, kako bi odmah radili na njima sa mentorkom.

Jovana Stokić završila je studije istorije umetnosti u Beogradu, a doktorirala je na Institutu za umetnost u Njujorku. Od 2000. godine aktivno se bavi likovnom kritikom, teorijom umetnosti, dok njeni kustoski angažmani obuhvataju projekte i izložbe u Americi, Španiji, Italiji, Srbiji... Jovana Stokić je u doktorskoj disertaciji The Body Beautiful: Feminine Self-Representations 1970-2007, kroz pojmove samoreprezentacije i lepote, analizirala rad umetnica Marine Abramović, Marthe Rosler i Joan Jonas. Jovana Stokić predaje istoriju umetnosti na Fashion Institute of Technology i na School of Visual Arts (MFA Art Practice) u Njujorku.

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #6: Glib (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.