VASIJONA NOISE: Izložba Vasje Riča Lebariča u Umetničkom prostoru U10
Najava događaja, Foto: Promo

NOVO DOBA

VASIJONA NOISE: Izložba Vasje Riča Lebariča u Umetničkom prostoru U10

U subotu, 1. juna u 20h, na adresi Kosovke devojke 3.

Objavljeno: 30.05.2019. 14:44h

Povodom jubilarnog desetog izdanja festivala Novo Doba, AKC Matrijaršija i Novo Doba festival predstavljaju izložbu „Vasijona noise“ Vasje Risa Lebariča. Koncert i otvaranje izložbe biće u subotu, 1. juna u 20h u Umetničkom prostoru U10, na adresi Kosovke devojke 3.

"Iz svemirske stanice Czentrifuga, iz dalekog svemira, preko galaksije Grejpfrut, preko sedam hemisfera, kroz crne rupe i zvezdanu prašinu dolazi Vasijona i predstavlja Svemirsku tišinu", javlja organizator.

 

"Šta se to čuje? Neko zujanje? Vasijona se skuplja u jednu tačku i sprema se da eksplodira! Jedan novi veliki prasak! Drugačiji zvuk iz svemira! Opasne frekvencije! Početak jedne nove priče. U prostoru sve zveči – slike vrede više od hiljadu reči", stoji u najavi događaja.

Vasja Ris Lebarič (1975). Rođen u Kopru, Jugoslavija. Studirao slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Ljubljani i vizualnu kulturu na Univerzitetu umetnosti Berlinu. 2007 magistrirao na Akademiji u Ljubljani. Radi u grupama Grejpfrut (Ljubljana) od 1991. i Czentrifuga (nekad Fleischerei, Berlin) od 2001. godine.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO LIVE SESSION #5: Ana Ćurčin (VIDEO)

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media