Izložba DE_STABILIZACIJA Gilda Bavčevića u Domu omladine Beograda
Lovac / kadar iz videa, Foto: Promo

najava

Izložba DE_STABILIZACIJA Gilda Bavčevića u Domu omladine Beograda

Otvaranje u utorak, 21. maja u 19h, a traje do 7. juna 2019. u Galeriji DOB-a

Objavljeno:

Gildo Bavčević kroz samostalnu izložbu “De_stabilizacija” ističe kritički stav prema društveno-političkim temama i u isto vreme šalje poruku o preuzimanju individualnih/kolektivnih odgovornosti, sa težnjom ka ostvarivanju slobodnog, pravednog i humanog društva. Kroz seriju radova umetnik direktno kritikuje kapitalizam i osvrće se na potrebe običnog građanina u odnosu na društvo profita.

Gildo Bavčević je autor brojnih performansa, video performansa, video instalacija i umetničkih akcija. Dobitnik je nagrade na 39. Splitskom Salonu za video performans Plastic Man Machine i dobitnik prve nagrade na 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva za dokumentarni film Mreža solidarnosti, s kojim je diplomirao (2013) godine MA filma i medijske umetnosti na UMAS-u, gde je stekao zvanje asistenta.

Pored samostalnog delovanja, sarađuje i na raznim grupnim projektima, od performansa do filmskih umetnosti, video umetnosti i muzike. Takođe, snima i uređuje zvuk i sliku za filmske bioskopske projekte, a bavi se i produkcijom muzike. Trenutno je na postdiplomskim studijama novih medija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2018).

BONUS VIDEO: ANA ĆURČIN: Živimo u vremenu gde se ljudi osećaju sami (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.