BENKSIJEV NOVI MURAL: Podrška aktivizmu protiv klimatskih promena (FOTO)
Mural u Londonu, Foto: Profimedia

ponovo aktivan

BENKSIJEV NOVI MURAL: Podrška aktivizmu protiv klimatskih promena (FOTO)

Objavljeno:

U Londonu je nedavno osvanuo novi mural koji, sudeći prema stilu i tvitu ekološke grupe, predstavlja novi Benksijev rad i njegov vid podrške aktivistima pokreta Pobuna protiv istrebljenja (Extinction Rebellion).

Mural je osvanuo na zidu istog dana kada je ubrzano štampanje priručnika ove aktivističke grupe za ekologiju, u blizini Marbl arča gde je aktivistička grupa postavila kamp za desetodnevni protest.

Na muralu je oslikana devojčica koja sadi biljku, držeći mali ašov sa logom “Extinction Rebellion” organizacije, kao i citat “From this moment despair ends and tactics begin”. Ovaj citat predstavlja referencu belgijskog pisca Raula Vanegema iz knjige “The Revolution of Everyday Life“.

Pomenuti priručnik aktivističke grupe “Extinction Rebellion”, trebalo bi da se bazira na objašnjavanju klimatskih promjena i efekata koje one imaju na svet i stanovništvo. Rad ovih aktivista usmeren je na podizanje svesti ljudi o ekološkim problemima i zahtev za reakciju na njih, a u toku nedavnih protesta preko hiljadu aktivista je uhapšeno zbog blokiranja saobraćaja.

Radovi britanskog muraliste predstavljaju svojevrsnu kritiku savremenog društva i njegovih problematičnih aspekata, poput korupcije u politici, negativnog uticaja tehnologije, homofobije, rasizma, beznađa, ali i pitanja zaštite životne sredine.

BONUS VIDEO: DEJAN ILIJIĆ: Mogu da vidim sebe kao rok muzičara, klasičara i džezera (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Bosonoga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.