MERRY-GO-ROUND: Izložba Olega Kulika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine
Body speaks louder than words-II, 2002, Foto: Oleg Kulik

u galeriji n

MERRY-GO-ROUND: Izložba Olega Kulika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Otvaranje izložbe jednog od ključnih umetnika savremene umetničke scene Rusije biće 24. aprila od 20h, dok će autorsko vođenje započeti sat ranije

Objavljeno:

“Kada sam došao u Moskvu, napravio sam staklene skulpture − prozirne figurativne stvari − i nikome se nisu sviđale… Zatim sam postao izvođač/performer, napravio ogroman skandal sa čovekom koji ulazi u ulogu psa, dobio priliku u Deitchprojektu, a nakon toga osetio sam slobodu da nastavim kao umetnik”, rekao je Oleg Kulik.

Prvi put u Srbiji umetnički opus ovog autora prikazuje se u vidu samostalne, retrospektivne izložbe, dok je 2017. godine u okviru međunarodne izložbe “MIG21” u MSUV izveo premijerno performans ''Fontana''.

“Ovo je retrospektivna izložba mojih performansa, ali sa stanovišta mog novog perioda - perioda vajara (u stvari, ovo je povratak na moje poreklo, pošto sam počeo kao vajar početkom 1980-ih). Zato posmatram svoje performanse kao vajar i mogu da vidim nove aspekte tela. Ovo je telo kao skulptura koje me sada interesuje. Ranije mi je bilo zanimljivo telo u situacijama", izjavio je Kulik.

Izložba se realizuje u okviru međunarodnog projekta RISK CHANGE (RIZIKUJ PROMENE), podržanog od strane programa Evropske Unije “Kreativna Evropa”.

Izložba će trajati od 24. aprila do 20. maja 2019. godine. Kustoskinja je dr Sanja Kojić Mladenov.

BONUS VIDEO: DUŠAN PETROVIĆ: Jedan bend ne čini njegova muzika, nego ljudi (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.