Izložba DEKODIRANJE SEĆANJA Nine Todorović u Domu omladine
Rad Nine Todorović, Foto: Promo

najava

Izložba DEKODIRANJE SEĆANJA Nine Todorović u Domu omladine

Otvaranje je u utorak, 12. marta u 19h, a izložba traje do 29. marta 2019. u Galeriji DOB-a

Objavljeno:

Samostalna izložba Nine Todorović, “DEKODIRANJE SEĆANJA”, je direktan nastavak istraživanja koja je umetnica kroz svoje prethodne cikluse radova sprovodila na temu fenomena memorije, segmenata koji se odnose na kolektivno pamćenje i lična sećanja, na odnos analognog i digitalnog, arhive, njihov prenos u virtuelni prostor, mapiranje kao i softverske greške (glitch-art).

Na izložbi će biti predstavljeni ambijentalna instalacija, video rad i kolaži, koji su nastajali tokom i nakon jednog od autorkinih boravaka u Gracu (Austrija). U fokusu se nalazi preispitivanje sećanja na jedan dan, segmentiran na niz bezvremenih trenutaka, koji mogu pripadati različitim vremenskim periodima/epohama. Ovo je produžetak projekta Dnevnik hodanja, u kojem geografske odrednice gube uobičajeno značenje i usmeravaju na lična preispitivanja verodostojnosti pamćenja i duha mesta.

Nina Todorović rođena je u Beogradu 1973. godine. Diplomirala je 1999. na FLU, odsek slikarstvo, u klasi profesora Čedomira Vasića. Od 2000. član ULUS-a, sa statusom samostalnog umetnika. Magistrirala je u klasi istog profesora 2002. godine, a 2014. Je doktorirala na FLU, Beograd (mentor redovni profesor dr Mileta Prodanović).

Od 1995. godine aktivno izlaže, a do sada imala 46 samostalnih i učestvovala na preko 200 grupnih izložbi, kao i brojnim likovnim kolonijama, radionicama i web projektima, u zemlji i inostranstvu.

Dobitnica je više domaćih i međunarodnih priznanja. Radovi joj se nalaze u stranim i domaćim muzejima i kolekcijama.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #2: Dukat/Stray Dogg

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.