Kim Gordon, suosnivačica benda Sonic Youth, sprema izložbu u Muzeju Endija Vorhola (VIDEO)
Kim Gordon, Foto: Profimedia

raskošna karijera

Kim Gordon, suosnivačica benda Sonic Youth, sprema izložbu u Muzeju Endija Vorhola (VIDEO)

Slike, crteži, skulpture, performans....

Objavljeno: 10:30h

Kim Gordon je objavila da će izložba naziva "Kim Gordon: Lo-Fi Glamour" biti postavljena u Muzeju Endija Vorhola u Pitsburgu. To će biti njena prva izložba na severnoameričkom kontinentu, i sadržaće dva dela: "pregled njenih slika, crteža i skulptura", kao i muziku za nemi film Endija Vorhola "Poljubac". Na izložbi će se naći "novi, do sada neprikazani crteži ljudskih figura" Kim Gordon.

"Sound for Andy Warhol’s Kiss"će biti objavljen i kao vinil s ograničen tiražom, pored toga što se muzika biti zastupljen na izložbi. Ovo izvođenje je snimljen u Vorholovom pozorištu, a uz Kim Gordon su svirali Bil Nejs, Stiv Gan i Džon Truskinski.

Prošle godine, Kim Gordon se pojavila i u novom filmu Gasa Van Santa "He Won’t Get Far on Foot", dok je sa pomenutim Nejsom objavila album "The Switch" u postavi Body/Head.

Kim Gordon je ušla u istoriju rok muzike kao suosnivačica kultnog rok benda Sonic Youth, koji je bio aktivan od ranih osamdesetih godina prošlog veka, sve do 2011. kada su se raspali, čemu je prethodio razvod Kim Gordon i Turstona Mura, dvoje muzičara iz originalne postave benda. Oboje su nastavili aktivne solo karijere, kako na polju rok muzike, tako i u eksperimentalnim postavama.

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs / Pitchfork.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.