TOTO ZAUVEK: Pop hit AFRIKA na beskonačni repeat u pustinjskoj zvučnoj instalaciji (VIDEO)
Šest zvučnika, mp3 plejer i sunce, Foto: Printscreen/Vimeo

originalna ideja

TOTO ZAUVEK: Pop hit AFRIKA na beskonačni repeat u pustinjskoj zvučnoj instalaciji (VIDEO)

Šest zvučnika i solarna energija čine nesvakidašnju instalaciju Maksa Zidentofa

Objavljeno:

Pustinja Namib u južnoj Africi postala je dom zvučne instalacije koja će puštati Totov hit "Afrika" na "beskonačni repeat". Namibijsko-nemački umetnik Maks Zidentof je svoje delo prigodno nazvao "Toto zauvek". Ono se sastoji od šest zvučnika i mp3 plejera u kome se nalazi samo jedna jedina pesma, te solarne energije koja će pokretati instalaciju "do večnosti", kako navodi umetnik.

"Ovo me je veoma zaintrigiralo. Poželeo sam da uradim ultimativni omaž i fizički izložim pesmu Afrika u Africi", objasnio je Zidentof. "Namibijska pustinja - koja postoji već 55 miliona godina i najstarija je na svetu - učinila mi se kao savršeno mesto za ovo".

Zidentof je dodao da ga je inspirisalo ponovno interesovanje na internetu za hit iz 1982. godine, od objava na Tviteru i Reddit strane posvećene pesmi, do neočekivanih obrada današnjih pop umetnika. Među njima se naročito istakla obrada grupe Weezer, s kojom se ovaj bend po prvi put nakon deset godina vratio na Bilbordovu listu alternativne muzike. Toto im je "uzvratio uslugu obradom njihove pesme "Hash Pipe".

Za one koje se (ako ima takvih) odluče na putovanje do ove lokacije u pustinji, Zidentof je na svom sajtu izradio mapu sa detaljnim uputstvima. Uz upozorenje da fanovima možda ipak neće biti lako da pronađu instalaciju.

BONUS VIDEO: SLAVKO ŠTIMAC NA KUSTENDORFU: Osećam se odlično! Hvala Emiru! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Pitchfork.com / NPR)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.