Istaknuta britanska umetnica SILIJA HEMPTON dolazi u Srbiju
Rad "Raul, Serbia", Foto: Promo

žena po meri društva?

Istaknuta britanska umetnica SILIJA HEMPTON dolazi u Srbiju

Britanska savremena umetnica Silija Hempton, čije delo je deo izložbe "Percepcije. Žena po meri društva?", dolazi u Novi Sad kao gošća ove izložbe kako bi održala predavanje u četvrtak, 13. decembra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu

Objavljeno: 11.12.2018. 10:51h
  • 12

Silija Hempton je britanska umetnica bazirana u Londonu čiji su radovi izlagani širom Evrope, Azije i Severne i Južne Amerike. Ona se bavi slikanjem malih ekspresionističkih slika koje obuhvataju različite subjekte, kako pejzaže, tako i ljudske modele, i to sa pragmatičnom, ali energičnom željom da zabeleži monumentalizovani trenutak u vremenu.

U svojoj najskorijoj seriji radova, Chat Random, Silija Hempton je posetila chat sobe na internetu i pitala ljude koje je tamo upoznala (koji su, igrom slučaja, svi bili muškarci) da joj budu modeli. Slike koje je tada naslikala su performativni radovi, vremenski ograničeni, tj. oslikani samo tokom onog vremena koliko je osoba odlučila da ostane na ekranu. Ovu seriju radova ona vidi kao redefiniciju muškog pogleda, putem kojih se poziciji žene suprostavlja tabu temama poput slikanja muškog akta.

 

 

Na izložbi Percepcije. Žena po meri društva? izložen je njen rad RAUL, SERBIA upravo iz serije ‘’Chat random’’, koji je deo umetničke kolekcije British Councila.

Predavanje je otvoreno za javnost uz potrebnu registraciju. Svi zainteresovani mogu da se registruju putem stranice www.britishcouncil.rs

 

 

BONUS VIDEO: Nežni Dalibor: Značajan događaj


(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media