AKCIONE FORME: Stručno vođenje kroz izložbu Ilije Šoškića
Kustosi vode kroz izložbu, Foto: Bojana Janjić/MSUB

NAJAVA

AKCIONE FORME: Stručno vođenje kroz izložbu Ilije Šoškića

U četvrtak 15. novembra u 18h, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

Objavljeno: 12.11.2018. 15:17h

Muzej savremene umetnosti vas poziva na prvo stručno vođenje kroz retrospektivnu izložbu Ilije Šoškića „Akcione forme“ u Muzeju savremene umetnosti u četvrtak, 15. novembra 2018 u 18 časova. Kroz izložbu vode kustosi izložbe Nebojša Milenković (MSUV) i dr Zoran Erić (MSUB).

Izložba „Akcione forme” je prva retrospektiva Ilije Šoškića, koja se u isto vreme održava u dva muzeja savremene umetnosti – u Novom Sadu i u Beogradu. Koncepcija izložbe kustosa dr Zorana Erića i Nebojše Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja. U segmentu izložbe u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, performansima, umetničkim akcijama te Šoškićevom ideološki osvešćenom delovanju u javnoj sferi.

 

 

U Beogradskom delu postavke akcenat je na konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svedenih ali i kompleksnih geometrijskih formi. Ti radovi proizvod su Šoškićevog interesovanja za matematičke aksiome i probleme, kao i filozofske postulate, čijem istraživanju se posvećuje tokom osamdesetih.

 

 

 

BONUS VIDEO: Irina Karamarković na Beogradskom džez festivalu - Gusta mi magla padnala

 

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media