NOVI BENKSIJEV VIDEO: Nije sve išlo po planu s rezanjem slike na aukciji
Delo koje je izazvalo šok prilikom uništenja, Foto: AP

UMETNIK OTKRIVA

NOVI BENKSIJEV VIDEO: Nije sve išlo po planu s rezanjem slike na aukciji

“Na probama je funkcionisalo svaki put”

Objavljeno:

Benksi je objavio novi video koji jasno sugeriše da je njegova 1.1 milion dolara vredna “Devojčica s balonom” trebalo da bude u celosti izrezana. Podsećamo, anonimna art ikona još je jednom privukla globalnu pažnju kada je, ranije ovog meseca, prilikom aukcije svoga dela u cenjenom Sothebysu, rezačem instaliranim u okvir slike raskomadala delo. No, samo do pola.

Na videu koji je Benksi objavio ove nedelje vidi se da je plan, ustvari, pošao naopako i da je slika trebalo da bude izrezana u potpunosti. U videu nazvanom “Shred The Love – the Director’s cut” vidi se osoba za koju se pretpostavlja da je Benksi kako u okvir slike ugrađuje mehanizam za rezanje papira, a nakon toga vidimo i kako ovaj funkcioniše.

Na kraju piše – “Na probama je funkcionisalo svaki put”.

Benksi je video objavio nakon što se već danima priča o tome kako je umetnik ustvari bio u dogovoru sa Sothebysom što ovaj odlučno negira. Podsećamo, anonimna evropska kolekcionarka koja je delo kupila odlučila je da nastavi s kupovinom nakon što joj je predložena mogućnost otkazivanja, tvrdeći da sada poseduje “jedinstveni komadić u istoriji umetnosti.” Delu se, nakon što je raskomadano, cena gotovo udvostručila.

(Espreso.co.rs /Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.