VREME JE ZA LEPO: Miša Mihajlo Kravcev otvara samostalnu izložbu u Sarajevu (FOTO)
Foto: Promo

GOSTOVANJE U BIH

VREME JE ZA LEPO: Miša Mihajlo Kravcev otvara samostalnu izložbu u Sarajevu (FOTO)

Otvaranje je u petak, 26. oktobra, u jednom od najprestižnijih sarajevskih prostora "4 sobe Gospođe Safije", a izložba će trajati do Nove godine

Objavljeno: 15:28h

"Drago mi je i posebna mi je čast, da posle sjajne i jedne od najposećenijih izložbi u Domu vojske Srbije, imam priliku da izlažem u Sarajevu, u tako ekskluzivnom i nadaleko poznatom prostoru, kao što su '4 Sobe Gospođe Safije', kaže Kravcev i dodaje: "Smatram da su naročito poslednjih nekoliko decenija umetnost uopšte, a posebno slikarstvo, dospeli u ćorsokak, do samog kraja slepe ulice i da nešto hitno mora da se menja, ili najblaže rečeno osvežava. Mislim da su '4 Sobe Gospođe Safije', pravo mesto za tako nešto, a bez lažne skromnosti, pogotovo u kombinaciji sa mojim slikama koje nose u sebi to nešto novo i imaju tu posebnu energiju i atmosferu, zbog čega i izazivaju tako veliko interesovanje publike“, rekao je povodom izložbe Kravcev.

Miša Mihajlo Kravcev je do sada imao 24 samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostrantstvu, od kojih su najznačajnije one u Kulturnom centru Beograda i velika prošlogodišnja retrospektiva umetnikovih radova, koju je posle 17 godina Kravcev izložio u njegovom rodnom Beogradu – u Velikoj galeriji Doma vojske Srbije. Kravcev je za vreme i u periodu od dva meseca po zatvaranju izložbe u Domu Vojske Srbije, prodao impozantan broj ulja na platnu - čak 48, različitoj publici, u zemlji i inostranstvu.

1 / 5 Foto: Promo

"Na domaćoj likovnoj sceni egzistira zaista veliki broj umetnika, ali su retki oni koji kontinuirano i predano grade svoj slikarski kredo na arhetipsko simbolističkim iskustvima....bilo da su u pitanju mitološka bića, animalni motivi ili antički mitovi. Tako svestran, afirmisan na likovnoj sceni, odnosno jedan od najpopularnijih i najprodavanijih slikara, je Mihajlo Miša Kravcev", Maja Živanović, likovni kritičar, iz kataloga za izložbu “Purpurni Feniks”.

Od književnih dela Kravcev je najpoznatiji po noveli "Proleće jednog lava".

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Aleksandar Zograf

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.